Ugyan 2019-es önkormányzati választáson ellenzéki győzelem született Gödön, és Balogh Csaba momentumos polgármester vezette a várost, az egység nem tartott sokáig – írja a HVG.

Kizárták a DK-ból, most 8,5 milliót kapott a fideszes polgármester javaslatára

Az ellenzéki tömb 2020 júniusában szakadt ketté, miután feszültség alakult ki a Momentum, valamint a DK, az LMP és a Jobbik képviselői között. Balogh leváltotta a fideszesek mellé álló alpolgármestereit, majd kétszer őt függesztette fel a testület, miközben Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke és Fekete-Győr András, a Momentum akkori vezetője egymásnak üzengetett.

2022 májusban aztán a polgármester kilépett a Momentumból a külön frakciót alapító DK-sokat pedig kizárták a pártból, amit azzal indokolt, hogy a városvezetői feladatait független polgármesterként jobban fogja tudni ellátni, majd idén február 10-én lemondott, így időközi választás írtak ki, amelyet a Fidesz által támogatott Kammerer Zoltán nyert meg.

Kammerer terjesztette be azt a javaslatot, ami szerint visszamenőleg, eltávolításától számítva, kamatokkal együtt kifizeti Lőrincz László alpolgármesteri fizetését

- számolt be az RTL Híradó.

Az esetről posztoló Vajda Viktória momentumos politikus a csatornának elmondta, nem tartja jogosnak, hogy valaki azért kapjon fizetést, mert egyáltalán nem végez munkát.

Vagy hogyha azt nézzük, hogy tulajdonképpen milyen munkát végzett, akkor az ő számlájára írható a gödi összefogásnak a felbontása és lerombolása. 8,5 millió forintba kerül a Fidesznek az, hogy szétszedjen egy összefogást.

– mondta Vajda Viktória.

Az előterjesztést a Momentumon kívül megszavazták a képviselők, ezért Vajda lemondott az önkormányzatban kapott tanácsnoki posztjáról. Az RTL Híradó kereste Lőrinc Lászlót és Kammerer Zoltánt is, de egyikük sem válaszolt.

Forrás: HVG

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Fogjuk fel fájdalomdíjként a sok izgalomra való tekintettel
Nem vagyok tévedhetetlen!!csak ennyi
barátilag
J.L.
namihami
Az ellenzék megosztása és gyengítése minden KÖZpénzt megért eddig is és eztán is!
A fideszcél szentesíti...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.