Wintermantel Zsolt szerint teljes csődben van a főváros, baloldali vezetése elköltötte a tartalékot, a tavalyi adóbevételt, és még hitelt is felhalmozott.

Alkalmatlan a főváros vezetésére Karácsony Gergely (Párbeszéd) főpolgármester, hiányzik a város vezetéséhez való képessége

– mondta a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője az M1 aktuális csatorna műsorában kedden.

Gigantikus gyomrost vittek be Karácsony Gergelynek: "Technikai csőd is bekövetkezhet Budapesten, leállhat a közösségi közlekedés vagy a város működése"

Karácsony Gergely főpolgármester beszél a BKV ünnepi fényvillamosainak és fénybuszainak indulása előtt a Hungária kocsiszínben 2023. december 1-jén. MTI/Lakatos Péter

Wintermantel Zsolt úgy fogalmazott, hogy a főváros baloldali vezetése elköltötte a rekordméretű, több mint 200 milliárd forintos tartalékot, amelyet a Fidesz-KDNP városvezetéstől örökölt meg, elköltötte a tavalyi rekordméretű adóbevételt, és még hitelt is felhalmozott.

Ez teljes csőd

– tette hozzá.

Kiemelte, hogy "szinte nulla fejlesztés van" a főváros jövő évi költségvetésében, miközben a bevételi oldalon több mint 300 milliárd forintos iparűzési adó bevétele lesz a Fővárosi Önkormányzatnak, Összehasonlításképpen 2018-ban, Tarlós István főpolgármesterségének utolsó teljes évében, 149 milliárd forint volt az iparűzési adóból származó bevétel – jegyezte meg.

A főváros által kifogásolt szolidaritási hozzájárulással kapcsolatban azt mondta, hogy bár annak mértéke növekszik, de ennél jóval nagyobb mértékben növekszik az iparűzési adóból származó bevétel. Jövőre mintegy 15 milliárd forinttal nő a szolidaritási hozzájárulás, és több mint 30 milliárd forinttal az iparűzési adó bevétele – hangsúlyozta.

Kitért rá, hogy a városvezetés azt az 50 milliárd forintos kötelezettségét, amelyet ki kellett volna fizetnie a közösségi közlekedés finanszírozására, nem tudta saját bevételeiből megtenni. – "Pénzügyi trükközéssel", úgynevezett faktorálással tudták finanszíroztatni a költségeket – emelte ki, hozzátéve, hogy ez "tulajdonképpen hitel".

Szólt arról is, hogy a főváros növelni tudná a bevételeit például aktív ingatlangazdálkodással, a költségeket pedig az önként vállalt feladatok racionalizálásával lehetne csökkenteni.

A jelenlegi városvezetés azonban nem gondolkodik, csak sodródnak

– hangsúlyozta Wintermantel Zsolt. Mint mondta, ez "tipikus baloldali hozzáállás". A politikus a kialakult helyzet kapcsán Margaret Thatchert idézte, az egykori brit miniszterelnök azt mondta, hogy

a szocialistákkal az a baj, hogy előbb-utóbb mindig kifogynak a mások pénzéből

"Ha nem sikerül nyáron leváltani a baloldali vezetést a főváros éléről, akkor akár a technikai csőd is bekövetkezhet, leállhat a közösségi közlekedés vagy a város működése" – mutatott rá a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője.

Forrás: MTI

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
A NER kizsigerelte a fővárost, ellopta a pénzét!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@ómió: Ismered a fidesz Budapesttől való elvonásait?
Egyébként neked suttyó bolsinak mi a fasz közöd van a fővároshoz?
Te folyamatosan hazudozol, miközben fingod nincs a valóságról.
Jobban teszed ha kussolsz, - ahelyett, hogy a szarkupac tetves bolsiságodat másra "ruháznád".
telegdilaci
@Eladott Ország:És még azt a 6-milliárdot sem adták oda a pofátlan gazemberek,és ennek ellenére sikerült felújítani a Lánchidat,mindenki a Zöld városról beszél amikor Karácsony nem akarja hogy a felújitott Lánchídon autók is közlekedjenek,használják a Tömeg közlekedést,akkor meg elhordják mindennek,Egyébként Lázár gonosz Ménesbírtok gazda is megmondta hogy Tömeg közlekedést kell használni akkor most melyik legyen,legyen zöld a Főváros és kölekedjen mindenki Tömegközlekedéssel,vagy engedjük be mindenhova az autókat,(még a Várba is)
Dr. Proktor
@Shikari: Karácsony annyira komcsi mint te eszes...
Lepényleső
Mily lovagias e megnyilatkozás,- miközben szüntelenül megy általuk a fojtogatás,fosztogatás,
mindenféle keresztényi,humánus nemzeti kinyírás,- az áldozat meg,hogy ölik,- nem is hálás?
ómió
@Aki Én: Annak volt "sok elvonása", minden elmebeteg bolsi szemében, amelyik Budapestnek több árbevétele volt, mint a korábbi években, mint az "elvonásai ellenére"!? Emellett még Tarlós 200 milliárdjának eltapsolásával is!? Ti, mint tetves suttyóbolsik, mekkora lopásokhoz vagytok szoktatva!? Nehezebben dübörög az elmebeteg hazudozásotok!?
ómió
@Dr. Proktor: Ja, hogy gondolkodási nehézségeid vannak, mint bolsi efftársaknak általában! Az más! Nézd át, amit itt fentebb Aki kretÉn efftársadnak áttekintésre szántam! Hátha "valamid leesik"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.