Wintermantel Zsolt szerint teljes csődben van a főváros, baloldali vezetése elköltötte a tartalékot, a tavalyi adóbevételt, és még hitelt is felhalmozott.

Alkalmatlan a főváros vezetésére Karácsony Gergely (Párbeszéd) főpolgármester, hiányzik a város vezetéséhez való képessége

– mondta a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője az M1 aktuális csatorna műsorában kedden.

Gigantikus gyomrost vittek be Karácsony Gergelynek: "Technikai csőd is bekövetkezhet Budapesten, leállhat a közösségi közlekedés vagy a város működése"

Karácsony Gergely főpolgármester beszél a BKV ünnepi fényvillamosainak és fénybuszainak indulása előtt a Hungária kocsiszínben 2023. december 1-jén. MTI/Lakatos Péter

Wintermantel Zsolt úgy fogalmazott, hogy a főváros baloldali vezetése elköltötte a rekordméretű, több mint 200 milliárd forintos tartalékot, amelyet a Fidesz-KDNP városvezetéstől örökölt meg, elköltötte a tavalyi rekordméretű adóbevételt, és még hitelt is felhalmozott.

Ez teljes csőd

– tette hozzá.

Kiemelte, hogy "szinte nulla fejlesztés van" a főváros jövő évi költségvetésében, miközben a bevételi oldalon több mint 300 milliárd forintos iparűzési adó bevétele lesz a Fővárosi Önkormányzatnak, Összehasonlításképpen 2018-ban, Tarlós István főpolgármesterségének utolsó teljes évében, 149 milliárd forint volt az iparűzési adóból származó bevétel – jegyezte meg.

A főváros által kifogásolt szolidaritási hozzájárulással kapcsolatban azt mondta, hogy bár annak mértéke növekszik, de ennél jóval nagyobb mértékben növekszik az iparűzési adóból származó bevétel. Jövőre mintegy 15 milliárd forinttal nő a szolidaritási hozzájárulás, és több mint 30 milliárd forinttal az iparűzési adó bevétele – hangsúlyozta.

Kitért rá, hogy a városvezetés azt az 50 milliárd forintos kötelezettségét, amelyet ki kellett volna fizetnie a közösségi közlekedés finanszírozására, nem tudta saját bevételeiből megtenni. – "Pénzügyi trükközéssel", úgynevezett faktorálással tudták finanszíroztatni a költségeket – emelte ki, hozzátéve, hogy ez "tulajdonképpen hitel".

Szólt arról is, hogy a főváros növelni tudná a bevételeit például aktív ingatlangazdálkodással, a költségeket pedig az önként vállalt feladatok racionalizálásával lehetne csökkenteni.

A jelenlegi városvezetés azonban nem gondolkodik, csak sodródnak

– hangsúlyozta Wintermantel Zsolt. Mint mondta, ez "tipikus baloldali hozzáállás". A politikus a kialakult helyzet kapcsán Margaret Thatchert idézte, az egykori brit miniszterelnök azt mondta, hogy

a szocialistákkal az a baj, hogy előbb-utóbb mindig kifogynak a mások pénzéből

"Ha nem sikerül nyáron leváltani a baloldali vezetést a főváros éléről, akkor akár a technikai csőd is bekövetkezhet, leállhat a közösségi közlekedés vagy a város működése" – mutatott rá a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője.

Forrás: MTI

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
A NER kizsigerelte a fővárost, ellopta a pénzét!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
Mutyigeri efftárs már "mindent eltüntetett"!?
Sakk Matt
A NER kizsigerelte a fővárost, ellopta a pénzét!
Qqberci
Miután a rabló kizsebelte áldozatát, méltatlankodik, hogy nincs nála több lóvé...
Aki Én
@ómió: Ismered a fidesz Budapesttől való elvonásait?
Egyébként neked suttyó bolsinak mi a fasz közöd van a fővároshoz?
Te folyamatosan hazudozol, miközben fingod nincs a valóságról.
Aki Én
Tudatosan lefejték a fővárost, hogy most a buta @ómió: kategóriájú agyhalottjaikat szívassák, akik persze mindent szart felzabálnak, amit eléjük szórnak.
Aki mára nem ismerte ki a fideszt és aljas módszereit, az tényleg végtelenül ostoba.
Péter2
@Aki Én: kormány 227 milliárd forintot vitt el Budapesttől három év alatt. „Ehhez jönnek még a válságok persze a kormány miattiak !
Nyírfa
Nincs annyi szívlapát, amennyit ne tudnék felhasználni Orbántól az utolsó fideszesig.
Az aktív ingatlangazdálkodás, gondolom, a vagyonelemek kiárusításából állna, vagy 200 éves bérbeadásáról török vagy kínai vagy arab vagy kazah stb. mogulnak. Ahogy azt a fidesz csinálja a közössel a megkérdezésünk és a beleegyezésünk nélkül: fejünk felől a tetőt, talpunk alól a földet.
Nincs hitványabb ember náluk.
Budapestet nem adjuk.
Yoda69
Wintermardel inkabb azon ugykodhetne, hogy a fideSS fizesse vegre ki a Lanchid es az atletekia stadion ra eso koltsegeit. Akkor maris nem lesz technikai csod kozeli helyzet.
Namely
@Nyírfa: "Nincs annyi szívlapát, amennyit ne tudnék felhasználni Orbántól az utolsó fideszesig. "
A régi jó vörösterror-tempó :) Korvin Ottó büszke lenne rád :)
" a megkérdezésünk és a beleegyezésünk nélkül"
Volt egy választás, nem rémlik? Ja, az az undorító demokrácia: az csak akkor van, ha a te lovaid vannak hatalmon. Hogy is mondta a Szocdem párt 1918-ban? "Tiszteletben tartjuk a választások eredményét, ha mi nyerjük azokat".

Fasiszta szar vagy...
Namely
@Sakk Matt: "A NER kizsigerelte a fővárost, ellopta a pénzét! "
Ide már csak Csurka kellene. Legalább olyan szép marhaság volt amit írtál, mint Csurka örökbecsű mondata a "Hova tűnt a nemzet aranya?"
:D :D :D
Havanagi
Ócska,geci kormány,mindent és mindenkit letarolnak.Legyetek átkozottak!!
izéke
Elveszik valakinek a házát,majd sittre zárják,mert hajléktalan... ugyanezt teszik a fővárossal. De ha ennyire utálják,miért nem csinálnak egy másik fővárost? Az legyen csak az övék,ez meg a miénk. Legalább nem jönne erdogan és nem zárnák le mindig a várost miattuk
Yoda69
@Maccska: latom rokon lelek vagy shikarival. Az a barom is folyton telavivozik.
Persze tudom, hogy a ket nick ugyanazt a szemelyt takarja. A korabbi bringast, aki mar itt lejaratta magat parszor.
Másol
a föpolgit annyira nem csipem benne van a daráloban rendesen ahogy fentebb irták már hogy milyen nagy pénzt vont el az orbán kormány azt nem emliti a fidesz talpasa
idörendben részletesen
kukaholding miatti elvonás 2020-2022 10 milliárd
iparüzési adó csökkentése 2020-2022 81 milliárd
szolidaritási ado emelése 2019-2023 136 milliárd és igy kijön a fentebb emlitett összeg
ezt is elkellet volna mondani bazdmeg ha valakit sározunk legyen bárki
kereső
Hé, fideSS szolga, nem Karácsonynak ment a gyomros- hanem Bpest kétmillió lakosának, beleértve a ti szavazóitokat is. Nem teszel mást, mint támogatod a tolvajt- aki meglopta Bpest népét. Nem, Karácsony Gergelyt, te szerecsétlen jobbágy, hiszen az a pénz- amit orbán ellopott a fővárostól, nem KG pénze volt- amit magára költött volna. Kit képviselsz te jobbágy ? Orbánt -és nem a választóidat?? Kivánom, hogy 2024 júniusa után sürgősen más pénzkereseti lehetőség után kelljen nézned.
rücsü41
Ez a kis közép kövér kopaszodó W.Zsolti elég széles , de mégis nagyon egyoldalú tud lenni.Azt elfelejtette megírni, hogy az fővárosnak mennyivel több hozzájárulást kell fizetni a kormánynak, és hogy az üzemelés költségek is a többszörösére emelkedtek, és a kormány egyszerűen úgy döntött, hogy a fővárostól leemeli a pénzeket , de egyetlen egyszer sem adott nekik semmiféle pénzügyi segítséget , még a Lánc híd felújítására megígért pénzt sem adta oda!Talán az lenne a legjobb ha W.Zsolti tanulmányozná hogy mit is jelent az önkormányzatiság, hogy amikor az önkormányzatokról szóló törvényt 1989-ben megalkották milyen indokolással hozták létre ezeket a helyi államigazgatási szerveket , amelyeket akkor jogszabályalkotással is felruházták, akiket azért hoztak létre mert úgy gondolták hogy helyben a megválasztott képviselők jobban tudnak dönteni a helyi ügyekben és gazdálkodni az akkor rájuk bízott vagyonnal.Ma már a kormány "áldásos" tevékenysége révén ahogy Gödöllő polgármestere mondta alig van döntési jogkörük, vagyonukat felélték mert nem kaptak megfelelő állami juttatásokat, és csak adó beszedők lettek.Ezek után talán az lenne a jó ha W.Zsolti hatalmas eszét és tudását arra használná, hogy visszaállítsa az kormány az 1989-es állapotokat, hogy az önkormányzatok ténylegesen a helyi ügyek igazgatója , intézője legyen!
Eladott Ország
Wintermantel (Télikabát) Zsóttit kérdezem, hogy mennyiért lehet gombát venni? De olyant ám, ami szavazni is tud! Mivel az állítólagos 8 jelöltje ellenére 1 alkalmas jelöltje sincs a fidesznek a főpolgármesterségre, elővette a szokásos módszert és naponta fogja váltott kegyencekkel karaktergyilkolászni Karácsony Gergőt, aztán jön majd a gyalázkodás milliókért a mi adónkból a facebookon és a megafonon. A fidesz egy rendkívül aljas senkiházi banda egytől-egyig, és aljas bosszúálló tehetségtelen mocsok egytől-egyig. Újra és újra meglepődök, hogy mennyire meg lehet mondani a feje alapján, hogy ki a büdös bunkó fideszes és ki nem az. Ha jól tudom, te buktál meg Újpesten hülyegyerek.
uploads.disquscdn.com/images/14e15d86aea2217c24a5874bc251d6233c8fbc17fadb978d3de4f2ddbc5bddee.jpg?w=800&h=640
Elég nevetséges és irónikus, hogy pont az ingatlanmutyiról elhíresült télikabátzsolt nem tudja a különbséget ház és lakás között. EZ a wzs gyerek inkább arról mesélhetne nekünk: miért zavarták el az újpestiek a jól kibélelt ottani polgármesteri székéből? Talán, mert mindent csudajól csinált, vagy mert szétzilálta a kerületet!? Együtt zárták be az Árpád kórházat! Bezzeg a tahóspista' idejében...
uploads.disquscdn.com/images/5dcef1b6c26c56e6ed02f794fb3476535079b5ea14cdf07dd6f43135ae54fa38.jpg?w=800&h=877
Ittjárt a fidesz!
uploads.disquscdn.com/images/1fdaf88537091e43ebc56b820d27c48f2fd7e242677765a896f8920845dcd591.jpg?w=800&h=540
Dr. Proktor
Ha ennek a fineszes hülyegyereknek elvennék a fizetését akkor alkalmatlan lenne a posztjára?
Költői kérdés volt, ugyanis a fővárostól elvett pénzekből is jut ezeknek a hülyegyerekeknek...
Eladott Ország
Zsoltika! Ha annyira hülye vagy, hogy azt se látod, hogy a főváros a kurmány (a NERtársaid) sarcai miatt kénytelen megszorító csomagot elfogadni, akkor te alkalmatlan vagy - nem csak egy fővárosi frakció, de - még egy kecske vezetésére is. Nem mellékesen: a tefajtád szolgalelkű hülyék meg az ostoba, a gyűlöletbe belegárgyult kolostormalac miatt kapna Karácsony és az egyesült ellenzék kétszer annyi szavazatot Budapesten, mint a fidesz. Ez a dagadt, benga állat szánalmas kis pöcs. Vinterizének nem nagyon vannak szavazói, egyetlen körzetben sem nyertek anno, csak listán jutott fideszes a testületbe, mert mindenki láthatta (aki nem vak) , hogy mit csináltak egy egész kerületből. Ezért lett valami álmegbízatása.
CsipkeRózsa
Nem értem, az összes fidesz-párti megszólaló vagy nem tud, vagy nem akar gondolkodni!??

Ennek a szemét kormánynak a romboló hatását, gonoszságát nem tudjátok észre venni?
Cherry
"a szocialistákkal az a baj, hogy előbb-utóbb mindig kifogynak a mások pénzéből "Mondja ezt egy szemét tolvaj fidesz banda akik 13 éve csak a nép pénzét lopják , és meggazdagottak rajta, hányingerem van ezektől az aljas hazug szemetektől, mikor kel fel ez a tunya nép a fideszipatkányok ellen???l
Aki Én
@Namely: Választás agyhalott?
Ott azt lehetett választani, hogy a gazdád mindent ellopjon-e? Vagy annyira hülye vagy, hogy szerinted nem lopnak, nem rabolták ki a fővárost?
Amiről nem tudsz vagy bután tagadod, az nincs, te agyhalott?
Jesszusom...
Olyan hihetetlenül nagy butaságokat tudsz írni, ráadásul olyan gusztustalan, alaptalanul nagy pofával, hogy az már hihetetlen.

Ostoba szar vagy...
Csizmás Kond
...alkalom szüli a tolvajt...minden vezetés azon múlik, hogy annak főnöke mit mond.
Szevasztok
@KisTehen: Demszky-t is Orbán fosztotta ki? Tarlós milyen adássággal vette át Bp-et.?
Cherry
Csőd nem csak Budapesten van hanem az egész országban mióta egy román betolakodó cigány tönkrevágta az országot egy pióca nem olyan vérszivó mint ez a zsiros elmebeteg putris és a népen élősködő bandája
Menőmanó
Aszongya a Zsóti, hogy "a szocialistákkal az a baj, hogy előbb-utóbb mindig kifogynak a mások pénzéből"

Hát van itt más is aki kifogyott mások pénzéből.
Nem győzi a különadókat, sarcokat bevezetni, zsarolja az uniót, vétóz mint állat, csak adjanak neki mások pénzéből. Nagyon fogytán a lopnivaló, be van sz@rva a dagi, hogy a hűbéreseket nem tudja pénzelni, és akkor elfogy a hűség.
jesz
Karácsony mindig valami látványosról beszél, de a föld alatt húzódó repedt vízcsövekről soha...pedig évente milliárdok folynak el a semmibe...persze legyintenek, ugyan már...az csak víz...
Igen, de amíg a csapig eljut(ami eljut),addig rengeteg villamos energiát fogyasztanak az emelőszivattyúk, a nyomásfokozók, stb...

A baj majd akkor látható, ha a vízművek is leáll...sőt...a szennyvízátemelő szivattyúk is lállnak, mert nincs fizetve a számla...

Persze ebbe belebukhat bármelyik párt főpolgármestere, pl. Wintermantel is
Eladott Ország
@Menőmanó: ma, 13:56 ♦ A fideszesek már annyit lopnak, hogy ezeknek már Dárius kincse sem lenne elég! Brutális rekord: kilométerenként 9,1 milliárdért épül az új autópálya, bőven meghaladja az eddigi rekorder M6-os autópályát, ahol 4,5 milliárd forintba került egy kilométer. Csak összehasonlitásképpen: A világ leghosszabb közúti alagútja, a Lærdaltunnel (25 km) került méterenként 38000 norvég koronába, vagyis kb. 1,25 millió forintba. Es gránitba kellett fúrni, nem a mezőn aszfaltot teriteni.
Menőmanó
@Eladott Ország: Erre már szavak sincsenek, hogy ezek mennyire aljasok.
Eladott Ország
@KisTehen: Szevasz 2 ! Akkor ezért késett a Lánchíd felújítása 9 évet Tahó Pityu idején! "2019-ben a kormány közölte, hogy a tervezett 7 milliárd helyett csak 6 milliárd forintot ad a felújításra. Ugyanebben az esztendőben a kivitelezői pályázaton kiderült: a legolcsóbb ajánlat is 35 milliárd forintos. Tarlós István ezért úgy döntött, visszadobja a túlárazott pályázatokat. A jogszabályok értelmében ennek a pályázatnak az eredménytelenségét már csak a Karácsony Gergely győzelmét eredményező önkormányzati választások után, 2020 elején lehetett kimondani. A főváros új vezetése kezdeményezte, hogy a forráshiány miatt a Váralagút és a villamosalagút felújítása kerüljön ki a projektből, és a kormány 6 milliárdos támogatását kizárólag a Lánchíd renoválására lehessen fordítani. Erről kormánydöntés azonban az ígéretek ellenére sem született a mai napig." A kolostorgeci a mai napi nem fizette ki még a 6 milliádot sem! A Fővárosi Önkormányzat Tahó Pityutól csak az adósságot és az évről évre permanensen növekvő horribilis elvonásokat örökölte a maffiaállamtól!
kereső
hvg.hu/gazdasag/20231219_Ujabb_milliardokat_ad_a_kormany_a_meg_nem_letezo_oltoanyaggyarra

Más: a külügyminisztérium 484 milliós támogatást itélt oda egy felszámolási eljárás alatt álló cégnek.
Eladott Ország
@kereső: ma, 16:15 ♦ A felszámolási eljárás alatt álló cég leadta az osztalékot a maffiaállamot vezető gecinek.
Dr. Proktor
@Eladott Ország: ostobának ne magyarázz, úgyis képtelen az értelmét felfogni...
jáger laszló
Örömhír
Karácsony + se rendült ettől a gigantikus gyomrostól!!Továbbra is áll és győztesen mosolyog!!
Érti ezt valaki!!!?
csak kérdezem?
barátilag
J.L.
ómió
@Aki Én: Az ismerd meg - ahelyett, hogy a szarkupac tetves bolsiságodat másra "ruháznád" - hogy a beszedett fővárosi pénzek korábbi nagyságrendje meg a Tarlóstól maradt több, mint 200 milliárd, amiből semmit nem építettetek, bruttó mennyit is loptatok el!? Szarfaszú bolsi agyhalott, majd utána "csodálkozz"!
Dr. Proktor
@ómió: A világért sem szeretném szellemi képességeidet lebecsülni, de talán nem ártana egy csupasz adatból kindulni!
Ja, hogy pont ez a célod?
Hát csak csináld szolga - hiszi úgyis csak a piszi, a veled egy szellemi kvalitásuak...
Aki Én
@ómió: Ismered a fidesz Budapesttől való elvonásait?
Egyébként neked suttyó bolsinak mi a fasz közöd van a fővároshoz?
Te folyamatosan hazudozol, miközben fingod nincs a valóságról.
Jobban teszed ha kussolsz, - ahelyett, hogy a szarkupac tetves bolsiságodat másra "ruháznád".
telegdilaci
@Eladott Ország:És még azt a 6-milliárdot sem adták oda a pofátlan gazemberek,és ennek ellenére sikerült felújítani a Lánchidat,mindenki a Zöld városról beszél amikor Karácsony nem akarja hogy a felújitott Lánchídon autók is közlekedjenek,használják a Tömeg közlekedést,akkor meg elhordják mindennek,Egyébként Lázár gonosz Ménesbírtok gazda is megmondta hogy Tömeg közlekedést kell használni akkor most melyik legyen,legyen zöld a Főváros és kölekedjen mindenki Tömegközlekedéssel,vagy engedjük be mindenhova az autókat,(még a Várba is)
Dr. Proktor
@Shikari: Karácsony annyira komcsi mint te eszes...
Lepényleső
Mily lovagias e megnyilatkozás,- miközben szüntelenül megy általuk a fojtogatás,fosztogatás,
mindenféle keresztényi,humánus nemzeti kinyírás,- az áldozat meg,hogy ölik,- nem is hálás?
ómió
@Aki Én: Annak volt "sok elvonása", minden elmebeteg bolsi szemében, amelyik Budapestnek több árbevétele volt, mint a korábbi években, mint az "elvonásai ellenére"!? Emellett még Tarlós 200 milliárdjának eltapsolásával is!? Ti, mint tetves suttyóbolsik, mekkora lopásokhoz vagytok szoktatva!? Nehezebben dübörög az elmebeteg hazudozásotok!?
ómió
@Dr. Proktor: Ja, hogy gondolkodási nehézségeid vannak, mint bolsi efftársaknak általában! Az más! Nézd át, amit itt fentebb Aki kretÉn efftársadnak áttekintésre szántam! Hátha "valamid leesik"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.