Magyarországon több mint 1,8 millió ember szegény vagy fenyegeti szegénység. – Szülők gyerekeikkel, idős házaspárok, hajléktalanok is sorban álltak az Ökumenikus Segélyszervezet adventi-karácsonyi szeretetvendégségén – mondta el lapunknak a szervezet sajtóreferense. Kis Boáz megjegyezte, hogy hat napon át, december 17. és 22. között naponta 1000 adag ételt osztottak ki az önkéntesek és támogatók segítségével. A Magyar Vöröskereszt a hipermarketekben tartott adománygyűjtő akciót. Az „Egy csomag szeretet” nevű gyűjtésben 29 tonna élelmiszer, 2 tonna édesség, 1 tonna drogériai termék és fél tonna egyéb felajánlás érkezett a bevásárlóközpontokban elhelyezett gyűjtőpontokra.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
@Horizont: @CsipkeRózsa: Közel két millió ember a tíz millióból! Nem! A 8,5-9 millióból, mert rengetegen hagyták már el az országot. És tényleg, ez a két millió mit csinál karácsonytól karácsonyig? A számuk növekszik, a civil szervezeteket üldözi a kormány, az a kormány, amely nem is akar tudomást venni a nemzet nem határon túli, és nem oligarcha részéről.
De hát, jólvanezígy.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Géza
@szegfue: Bocsánatot kérek! Igazad van, itt nincs hibás vagy hibátlan feltevés. Van amivel egyetértünk és van amivel nem.
Azt hiszem a szociális ellátó rendszer statisztikái jobban közelítenek a valósághoz. Objektív kritériumok alapján lehet csak bekerülni és támogatást kapni. Ott viszont szintén van látencia. Szégyellik, nem tudják, hogy jár, tudják, de büszkék, stb. Arról ne is vitatkozz unka, hogy az objektív megítélés nem biztos, hogy szinkronban van a szubjektívvel. Pl relatív depriváció.
Cherry
@Horizont: Csak azt tud ez a tolvaj zsiros gazember !!!
Cherry
Nem sorba állni kellene, hanem az utcára a tolvajok ellen,, de azt már régen
Nyírfa
@Csizmás Kond: 16.04

Eltüntettem, amit írtam, röviden a lényeg: az egyházak és a szociális, valamint a civil szervezetek részesülnek állami támogatásban, és fogadhatnak adományokat. Már amelyik, de most ebbe nem megyek bele. Tehát van anyagi háttér.
A legtöbbet a krisnásokról tudom, az 100 %, hogy ők főznek ,és a saját alapanyagaikból, amelyeket Krisnavölgyben termelnek meg. Iványiék is maguk készítik el a feltálalt ételeket, a többiekről nincsenek konkrét információim.
szegfue
@Géza: 16:36 Na látod, most egyetértek Veled! Igaz, hogy objektiven megitélni valamit elég nehéz, még akkor is, ha ez mondjuk számokban valahogy mérhető, mert ilyenkor a szubjektivitás kevésbé érvényesül. Valóban még az sem mindegy, hogy mihez, vagy kihez képest sok, vagy kevés valami.
Géza
@szegfue: A polémiánk alapja, hogy mennyi lehet a szegények száma. Tudtommal ezt mindenhol másképp határozzák meg. A szubjektumot nem kizárva, csak az életükkel elégedettekhez viszonyítva tudjuk meghatározni.
Megérzésre hagyatkozni, vagy újság cikkekre nem korrekt. A hajléktalanok nagy része mentális vagy szenvedélybeteg például. Normális ellátó rendszer eltüntetné sokukat az utcáról. Egyre több lesz az olyan nyugdíjas, akinek a nyugdíja szinte nulla. Nem fizetett járulékot pl a rendszerváltás után. Sorolhatnánk nap estig, de itt mindennel minden összefügg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.