A Belügyminisztérium jelentős mérföldkőhöz érkezett a COVID-19 elleni védekezés terén, hiszen 13,7 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el a Széchenyi 2020 program keretében – írta meg a 24.hu.

Milliárdos támogatást kapott a Belügyminisztérium COVID-19 oltás beadására

Fotó: Pixabay

A rendkívüli összegű támogatás kifejezetten a védőoltások személyi költségeire irányul, és a járvány elleni védekezésben részt vevő egészségügyi dolgozók fáradozásait honorálja meg, különös tekintettel az oltások adminisztrációjának költségeire.

A Belügyminisztérium közleménye hangsúlyozza, hogy a támogatás célja az egészségügyi szakemberek többletmunkájának anyagi fedezése, külön kiemelve az oltások beadásához kapcsolódó költségeket.

A projektről szóló tájékoztatásból kiderül, hogy a 2020 decemberétől 2023 végéig tartó időszakban végrehajtott több mint 6,8 millió oltás beadásának költségei kerültek elszámolásra. Fontos megjegyezni, hogy az elnyert összeg kifejezetten az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) által fenntartott intézményekben történő oltásokhoz kapcsolódó többletköltségekre nem vonatkozik.

A 24.hu érdeklődött a Belügyminisztériumnál arról, hogy pontosan kik és milyen formában részesülnek a támogatásból. A BM sajtóosztálya válaszában kiemelte, hogy a támogatás célja a Magyarország költségvetéséből korábban finanszírozott többletkiadások egy részének visszatérítése az európai uniós forrásokból.

Forrás: 24.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Mire ebből lesz valami, ha lesz és kézen közön nem tűnik el a pénz, addigra a covid már elintézi azt, amire a fidesz hajaz.
Peller Anikó
@simmering73: "'"a támogatás célja a Magyarország költségvetéséből korábban finanszírozott többletkiadások egy részének visszatérítése"'"

Magyarul ebből nem kap senki, benyelik az egészet. Mehet lopásba.
fideszes gyökér
Az a szerencsénk, nekünk magyaroknak, hogy nem a Mészáros Lőrinc Úr a vakcina forgalmazója.
Akkor sose kaptunk volna egy ampullát se.

A Pfizernek mikor fizeti ki a Dagadt Maffiózó Buzinemző Kipcsaktörök Gyesznóvágó Cigány Bácsi a tartozást?
kereső
"Fontos megjegyezni, hogy az elnyert összeg kifejezetten az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) által fenntartott intézményekben történő oltásokhoz kapcsolódó többletköltségekre nem vonatkozik.""- fontos megjegyezni, hogy az oltások túlnyomó részét éppen ezekben az intézményekben- kórházi rendelőintézetekben -adták be.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.