Az Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága sürgősségi támogatást nyújt a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnáziumnak, melynek diákotthonában december 18-án tragikus baleset történt – hozta le az MTI .

Húszmillió sürgősségi támogatást kap a Tamási Áron Gimnázium

A székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium kollégiumának összeomlott épületrésze 2023. december 19-én. Az előző napon történt falomlásban egy 17 éves diák életét vesztette. A romok alól három diákot sikerült kimenteni, egy súlyosan, kettő könnyebben megsérült. Fotó: MTI/Veres Nándor

Az összeomlott diákotthonban négy diákot temettek maguk alá a romok, egyikük életét vesztette, egy másikért még küzdenek az orvosok, míg ketten könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Az államtitkárság kiemelte, hogy a baleset következtében a diákok, akik éppen nem tartózkodtak a diákotthonban, jelentős anyagi károkat szenvedtek. Az elveszett vagy megrongálódott értékeik közé tartoznak mindennapi használati tárgyak, laptopok, telefonok, valamint a művészeti képzésben résztvevő diákok hangszerei.

A nemzetpolitikai államtitkárság ezért 20 millió forint sürgősségi támogatás odaítéléséről döntött, melyet a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségén keresztül juttatnak el a Tamási Áron Gimnáziumnak.

A cél az, hogy az új év elejére sikerüljön pótolni a diákok elveszett vagy megrongálódott eszközeit, és segítségnyújtással könnyítsék meg a bajbajutottak helyzetét.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.