A december 28-áig tartó időszakra további áradások várhatók.

Készüljön Budapest: másodfokúra emelték az árvízvédelmi készültséget

Az alsó rakpart lezárására figyelmeztető KRESZ-táblák az I. kerületi Halász utcánál 2023. december 25-én. A Duna felső szakaszán elkezdődött az árhullám tetőzése; Budapesten a folyó tetőzése december 27-én napközben várható, 660 centiméter körüli vízállással, elsőfokú árvízvédelmi készültség mellett. Szemben az Országház épülete. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Karácsony Gergely főpolgármester kedden délután másodfokúra emelte az árvízvédelmi készültséget a Buda-Észak árvízvédelmi szakaszán, miután a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. javaslata alapján a vízállás várhatóan eléri a másodfokú készültséghez szükséges szintet.

Az intézkedés értelmében a Fővárosi Csatornázási Műveknél operatív törzs kezd működni a II. fokozatú árvízvédelmi készültség elrendelése érdekében.

A budai és pesti alsó rakpartot már hétfőn lezárták a gépjárműforgalom elől, és a Fővárosi Önkormányzati Rendészet Igazgatóság (FÖRI) folyamatosan koordinálja az intézkedéseket.

A FÖRI az alsó rakparton hagyott járművek üzembentartóival próbálja felvenni a kapcsolatot, és sikertelenség esetén a katasztrófavédelem segítségével biztonságos közterületi parkolóhelyre szállítja azokat.

Az elszállított autók üzembentartói részletes információkat kaphatnak járműveik elhelyezéséről a Fővárosi Ügyeleti és Irányító Központ 0-24 órában hívható 301-7500-as telefonszámán vagy a fori.hu/elszallitott-jarmuvek/ honlapon.

Az alsó rakpartok gépjárműforgalom előtti megnyitására legkorábban december 30-án reggel kerülhet sor, az időpontot az árvízi helyzet alakulása függvényében később döntik el. 

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Enyhe túlzás amely már 3 nap múlva +is szűnik!!
Olyan tréningnek,gyakorlatnak fogható fel!!??
csak ennyi
barátilag
J.L

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.