Bata Imre, akit perecesként ismertek és kedveltek sokan Pécsett, karácsony második napján emberölés áldozata lett.

Emberölés áldozata lett karácsonykor Pécs legendás, közkedvelt alakja

A Pécs nevezetességeiről szóló könyvben is szerepelt. Forrás: Youtube

A rendőrök bejelentésre érkeztek ki december 26-án este egy pécsi, Corvin utcai, társasházi lakáshoz, ahol holtan találták az ott lakó 68 éves férfit. A rendőrök a helyszínen elfogták a feltételezett elkövetőt, egy 44 éves helyi férfit. Gyilkosa olyan súlyosan bántalmazta az idős embert, hogy a helyszínen életét vesztette.

„A rendőrök előállították a 44 éves férfit, és gyanúsítottként hallgatták ki. Őrizetbe vették, majd kezdeményezték a letartóztatását, a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság emberölés miatt indított nyomozást ellene – írja a Police.hu

Az áldozat a Szabad Pécs szerint a Széchenyi téri perecesként ismert, kedves, udvarias Bata Imre volt. Bata mély, kissé rekedt, és nagyon jellegzetes hangján kínálta az óriásperecet, ugyancsak jellegzetes triciklijéről éveken át, a kétezres évek elejéig. Egy alkalommal éppen azért került be a híradásokba, mert a portékáját a városháza kapuja elé borította tiltakozásul, amikor a városházán egyetlen döntéssel a többszörösére emelték a közterület használati díjat.

Imre emlékezett a vásárlóira, és nemcsak őket szólította, köszöntötte, amikor elmentek mellette, hanem gyakorlatilag mindenkit – és folyamatosan kántálta a védjegyévé vált mondatokat.

Bata 2014-ben elhunyt édesanyjával és kutyáival élt, nagyon szerény körülmények közt, rokkant nyugdíjból tengődve Pécs-Meszesen, a Komlói úttól keletre lévő régi bányászlakásban, sajnos kissé megkeseredve.

Jelenleg még nem ismert, hogy a feltételezett tettes milyen kapcsolatban állt az egykori pécsi perecessel. Ennél sokkal fontosabb, hogy egy, a mindenki szeme láttára végzett munkája miatt híressé és ismertté lett embernek tört derékba az élete

azt követően, hogy korábbi foglalkoztatójával támadt vita miatt megszűnt a munkája – írja a Szabad Pécs

Fotó: Youtube

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.