A hírek szerint a 24 éves tettes nem először gyilkolt.

Pánik uralkodik Prágában a tömegmészárlás után – A tettes egy két hónapos kislányt is megölhetettMichal Cizek / AFP

Mint ismert, csütörtök délután lövöldözés tört ki a Károly Egyetem filozófia intézeténél, ami során 14-en életüket vesztették, és 25-en megsérültek – írja az atv.hu. Több hallgató és egyetemi dolgozó az ablakokon keresztül, a párkányra menekült az épületből, hogy a fegyveres férfi nehogy rájuk lőjön. A támadó a vérengzés után öngyilkos lett.

A cseh rendőrfőkapitány a helyszínelés után késő este tartott sajtótájékoztatót. Ebből kiderült, hogy az egyetem épületében nagy mennyiségű fegyvert és lőszert találtak, valószínű, hogy ha a hatóságok nem léptek volna gyorsan közbe, jóval több áldozattal járhatott volna a vérengzés. 

Napvilágot látott az is, hogy ki volt a merénylet elkövetője.

A lövöldözést egy 24 éves fiatal, az egyetem egyik hallgatója hajtotta végre, David K. A férfi a fővárostól 20 kilométerre lakott, és a hatóságok a tömeggyilkosság napján az apját is holtan találták. A hírek szerint külföldi támadások inspiráltak. A cseh kormány szerint nem találtak semmiféle kapcsolatot az elkövető és a nemzetközi terrorszervezetek között.

A férfi a rendőrség szerint már hetek óta készült a lövöldözésre, amiről a Telegram-oldalán naplót vezetett, ahol leírta, miként fogja végrehajtani a tervét. Egyik bejegyzésében kiemelte, mindig is ölni akart.

Először sorozatgyilkos akart lenni, majd rájött, hogy "sokkal kifizetődőbb tömeggyilkosságokat elkövetni". Arról is gyakran posztolt, hogy gyűlöli őt mindenki, és ő maga is gyűlölettel tekint a világra és, hogy "a lehető legtöbb fájdalmat akarja maga után hagyni".

A rendőrfőkapitány a csütörtök esti sajtótájékoztatón beszámolt arról is, hogy feltételezésük szerint David K. nem először gyilkolhatott.

A cseh rendőrség úgy gondolja, hogy a tömeggyilkosság elkövetőjével összefüggésbe hozható egy múlt héten történt kettős gyilkosság is. Akkor a cseh lapok arról számoltak be, hogy Klánovický lesben két holttestet találtak, egy 30-as éveiben járó férfiét és a kéthónapos kislányáét. Mindkettőjüket lelőtték.

Azóta több szemtanú is nyilatkozott, illetve tett közzé bejegyzést a közösségi oldalán, elsősorban az X-en.

jól éltem, nem akarok meghalni. A negyedik emeleten hallom őket

– írja az egyikük.

Az egyik diák, Ondřej Šulc azt mondta, elment a lépcsőhöz, ahol lövöldözést hallott, így ösztönösen rohanni kezdett ő is. Elmondása szerint alig néhány méterre volt a gyilkostól a támadás idején. Hozzátette, a csoporttársaival együtt barikádozták el magukat a teremben. Egymás mellett feküdtek, végig hallották a lövöldözést.

A teremben döbbentem rá, hogy ez valóban megtörténik

– tette hozzá.

Forrás: atv.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
@szar-vagy-nagy: Szóval a véleményed azt is bizonyítja,hogy a jelenleg fenn-való magyar kurmány baloldali!Ugyanis a 40ezer megvédett áldozat is ebbe az irányba mutat!Persze lehet,hogy a vodka volt romlott,amivel torkodat mostad a muszka szartól ebéd után!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.