Pécs városvezetésének hivatali ideje alatt 16 milliárd forintos adósságot halmozott fel – írta meg az Index.

16 milliárdos adósság veri Pécs városvezetését

A drónnal készült felvételen a pécsi városháza 2023. augusztus 17-én. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Az Index cikke szerint Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető a baloldali vezetést hibáztatja a város gazdasági lejtőre kerüléséért, és aggodalmát fejezte ki a város jelenlegi helyzetével kapcsolatban.

Csaba István, az MSZP frakcióvezetője, válaszul az adósságügyi vádakra, Toller László, az elhunyt politikus emlékével kapcsolatban kérdezett vissza Csizmadiának, hogy "mit mondana Toller László a Fidesznek".

A politikusok közötti szócsatában Csizmadia kifejezte aggodalmát Pécs jövőjével kapcsolatban, figyelmeztetve, hogy az adóssághalmaz visszafizetése és a szolgáltatások fenntartása nehéz időszakot vetít előre a város számára. 

Forrás: Index

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Maxipocak
Kérdezzék meg Páva nertársat és a 2019 előtt 10évig garázdálkodó nertársakat, akik kétszer vitték csődbe a Várost.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Péter2
@Maxipocak: Nem beszélve a szándékos károkozás amit a fidesz tett , a nem fideszes káder által vezetett városokkal, mert amit műveletek ,az már a törvény szerint is hazaárulás , megvonták ezek városoktól a támogatást , a városoknak járó pénzeket, szándékosan nem fizették ki , mert azt hitték ezek a nyomorékok , hogy evvel a szándékos pénzelvonással olyan károkat okoz , hogy majd a fideszes elvtársat választják meg , mert persze a fidesznyik propaganda azt nyomta volna , hogy baloldal tönkretette a várost ! Én ezeknek selyemzsinórból köttetném meg a kötelet , amit még meg is olajoznék !
Másol
"A pécsi Fidesz és Páva Zsolt korábban azt hangoztatta, hogy 7 milliárdos pluszban van a kassza, de mára kiderült, hogy 23 milliárd forint az adósság. Ez a 30 milliárdos különbség hatalmas, nagyjából a teljes működési költséget jelenti" ugye mocsok ner
Maxipocak
@Péter2: Egyetértek. Hazaáruló maffia.
human
Tehát 2023-ban a 140 ezer fős Pécsen 16 milliárd az adósság.

2011-ben a Lázár János által vezetett 46 ezer fős Hódmezővásárhelyen több mint 22 milliárdos volt az államadósság. Ez az adósságot a Fidesz kormányra kerülés után az államkasszóból kifizette Lázár helyett.

Hangsúlyozom 140 ezer szemben a 46 ezer fővel.

index.hu/gazdasag/magyar/2011/12/30/20_milliard_folott_hodmezovasarhely_adossaga/
rücsü41
Fejétől bűzlik a hall!! mondja a magyar közmondás!Vagy az okos ember a más hibáján tanul!A pécsi önkormányzat úgy gondolta bizonyára, hogy ha a kormány hiánya a több ezer milliárd is lehet, akkor neki ami összejött az semmi.A kormány a hiány állandó növekedését azzal indokolja, hogy szükséges volt az állam működéséhez és a fejlesztésekhez,Az önkormányzat is biztos hogy ilyen védekezést ad elő a hiányára.Megállapítható az is hogy a kormány e tekintetben sem jár jó példával az önkormányzatok előtt, mert ha nem elég a pénz arra amit beterveztek akkor a hiányt növelik.Most hogy az önkormányzatokat az állam rövid pórázon tartja, és jóformán már saját vagyonával sem rendelkezik , csak pénzbeszedő tevékenységet folytat, és a támogatásokat is pártállástól függően osztja, nem véletlen az, hogy az önkormányzatok, ha működni,fejleszteni akarnak és nincs annyi pénzük, akkor adósságba menekülnek.
ómió
Akkor, "egykutya", mint Mutyigeri efftárs!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.