Világi Oszkár MOL vezérigazgató-helyettes és Slovnaft vezérigazgató régi ismerőse a fideszes miniszterelnöknek.

Orbán még szlovákiai helytartója szerint is a „szocializmusból jött”

A szocializmus óta azért szépen kikupálódott. Forrás: Eduline

Világi a Napunknak fejtegette, hogy szerinte Orbán nem a Nyugatot bírálja, csak a Brüsszelben zajló negatív folyamatokat. Oroszországhoz szerinte Németország közelebb állt az elmúlt 20 évben, mint Magyarország.

Világi szerint „a mai liberalizmus már túlmegy bizonyos értékhatárokon”. Szerinte „ahhoz, hogy az egyén szabad maradhasson egy társadalomban, szervezettebbnek kell lennie az életnek, mint azt a mai liberalizmus feltételezi”.

Úgy látja, hogy „az elcsúszott szerepek miatt van ez a szélsőséges liberalizmus és konzervativizmus”, és azt sem gondolja, hogy „a szélsőséges konzervatívok által képviselt világban meg tudna maradni az egyéni szabadság is olyan szinten, ami a demokratikus társadalomban elvárható” – idézi a 444

Szerinte a magyar miniszterelnök „soha nem lépett át semmilyen olyan határt, ami arra utalna, hogy bármilyen veszélyt jelent Szlovákiára vagy a környékbeli államokra.”

Arról is beszélt, hogy harminc éve ismerik egymást Orbánnal, és úgy érzi, „baráti” a kapcsolatuk.

„Ugyanabban az évben születtünk, így az a folyamat, ami benne lezajlott, bennem is lezajlott. Így valószínűleg értem, mi történik egy olyan ember lelkivilágában, aki a szocializmusból jött, és politikai felelősséget visel egy ország sorsáért. Ezért tudok azonosulni azzal, ahogy a világ dolgaira tekint.”

A kérdésre, hogy nem látja-e problémásnak, hogy Orbán sokat bírálja a Nyugatot, az uniót és az Egyesült Államokat, de Oroszországot szinte egyáltalán nem, Világi azt mondta, nem hiszi, hogy ez így van.

„Ami Brüsszelben történik és negatívan befolyásolja a mindennapi életünket, az ellen valószínűleg harcolni kell. És ha őszinték szeretnénk lenni, ha volt ország Európában, amelyik az elmúlt húsz évben közel került Oroszországhoz, az Németország volt, és nem Magyarország.”

Forrás: Napunk, 444
Fotó: Eduline

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
...

"Na, de az egy magyar cigány!"
/Hofi/
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
"Ami Brüsszelben történik és negatívan befolyásolja a mindennapi életünket, az ellen valószínűleg harcolni kell" - igen, harcolni kell az erőszakos betelepítések ellen, az indokolatlan szankciók ellen, az uborka görbületének meghatározása és egyéb ostobaságok ellen...!
Péter2
A fotón egy többgenerációs bevándorló roma család sarja látható ! Látszik , hogy milyen ostoba a magyar nép egy része , hogy még mindig át tudják őket verni a cigányok , csak itt nagyban megy , egyik nyomozó ismerősöm mondta még vagy 5 éve , hogy a házaló cigányok 2-4 évente, kis kivétellel majdnem mindig azokat a falubelieket verik át, akiket már egyszer , vagy többször megloptak annak ellenére , hogy tájékoztatják őket , hogy vigyázzanak velük , sőt még kaptak írásbeli tájékoztatót , hogy mire vigyázzanak , de ennek ellenére így is még sokan bedőlnek nekik ! Hasonló helyzetben került az ország is .
csak úgy....
@verőce21: magyarország és a magyarok számára nem brüsszel a kártékony,inkább a nagyravágyó töbszörösen túlbecsült harácsoló vajdátok!
ellene harcoljatok,- s a haza fényre derűl!
verőce21
@csak úgy...: Ostoba vagy, ostobának születtél, márcsak úgy is halsz meg...!
csak úgy....
@verőce21: ez csak egy buta 0rbánrajongó idióta véleménye! :)
frank
Karikó Katalin remélem feltalája az orbánfóbia elleni oltást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.