Karsai ápolója arról is mesélt, mit éltek át a Parlamentben, amikor  őket látva függönyeiket is elhúzták a fideszesek.

Megszólalt Karsai Dániel ápolója a kínos parlamenti esetről

Karsai Dániel. Kép: Wikipedia

Karsai Dániel öccse, Karsai Péter és ápolója, Márkovics Ákos hónapok óta közvetlen közelről követik végig az ALS-beteg alkotmányjogász küzdelmét, de még három hónapja sem gondolták volna, hogy a történet ennyi pozitív dolgot rejt magában – írja a hvg360. A lap közös interjút készített kettejükkel. Ebben Karsai Péter arról beszélt, padlóra került a család a tavaly augusztusi diagnózis után. Hozzátette:

A sorsfordító pillanat tavaly december 21-én jött el, ekkor vette át az új, akadálymentes lakása kulcsait, és döntötte el, hogy élni akar. Azóta is döbbenetes vitalitás és életigenlés van benne.

Márkovics azt mondta, pillanatok alatt megtalálták a közös hangot Karsaival. Számára a legrosszabb azt látni, hogyan halad előre a betegség:

Amikor elkezdtem, Daninak minimális segítségre volt szüksége, felsegítettem a pólóját, vagy megkentem egy szelet vajas kenyeret. Épp akkor szereztük be a rollátort, most meg már könyveket pakolunk rá, mert átvette a helyét a kerekesszék. Ezeket a negatív dolgokat leszámítva én azt hiszem, hogy a segítségünkkel Dani teljes életet tud élni, és ezt az bizonyítja, hogy boldog.

A család egyébként „teljes mellszélességgel és büszkeséggel” állt Karsai Dániel mellett akkor is, amikor a nyilvánosság elé állt és beperelte az államot – derül ki a Telex szemléjéből. Arról, hogy mit éltek át a Parlamentben, amikor szótlanul sétáltak el Dániel mellett a kormánypárti képviselők, Márkovics azt mondta:

Ott álltam a folyosón Dani mellett, és volt olyan képviselő, aki még el is húzta a függönyt, majd, amikor meglátott minket, gyorsan vissza is húzta.

Testvére szerint Karsai Dániel optimistán látja a helyzetet, a lényeget nem a kudarcokban látja, hanem az olyan sikerekben, mint hogy Kósa Lajos például leült velük beszélgetni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Hát boldog hosszú életet kívánok a Karsai úrnak
csak ennyi
barátilag
J.L.
Alfa
mivel ez a kibaszott keresztény-fasiszta magyar ország...
Pági
@Pegero: bravó! Semmit sem értett meg abból, amiért harcol!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.