A közbeszerzéseket szidva jelentette be a fideszes polgármester, hogy az önkormányzaté lesz a sportcsarnok.

2,5 milliárdból épült, másfél éve áll üresen – Végre rendeződhet a fonyódi sportcsarnok sorsa

Kép: Hidvégi József / Facebook

Önkormányzati tulajdonba kerülhet Fonyód sportcsarnoka, amelyet másfél éve adtak át, de azóta sem üzemel – közölte a város Fidesz-KDNP-s polgármester csütörtökön. Hidvégi József azt mondta:

A sportcsarnok 2,5 milliárd forintból épült, és a garanciális javításokat követően, tavasszal megnyithatja kapuit.

A Niké Sportegyesület 2016-ban nyert 1,2 milliárd forint társaságiadó-támogatást az építkezésre, amelyet a városban oktatóközponttal rendelkező General Electric ajánlott fel. Ezt az állam további 300 millió forinttal egészítette ki, de az „elszállt építkezési árak” miatt további forrásokra volt szükség.

Tavaly június elején adták át az új sportcsarnokot, amelyről hamarosan kiderült, hogy beázik, és egyéb garanciális hibái is akadnak.

A szerződések értelmében az önkormányzat a sportcsarnok üzemeltetője, amely a Niké Sportegyesületen keresztül próbálta a hibák garanciális megszüntetését elérni úgy, hogy közben a kivitelező felszámolás alá került. Mivel a sportegyesület nem tudott a kivitelezővel dűlőre jutni, az önkormányzat vállalta, hogy az üzemeltetésen túl átveszi a sportcsarnok tulajdonjogát is – amire Hidvégi szerint előbb-utóbb úgyis sor került volna.

A közbeszerzés hátránya, hogy megbízhatatlan cégekkel kell szerződést kötni, ha övék a legjobb árajánlat

– tette hozzá a fideszes polgármester. A közleményben arra már nem tért ki, hogy az ajánlatkérő miért nem tudta felmérni, vajon a nyertesként kihozott cég valóban képes-e elvégezni a munkát. Hosszan dícsérte ugyanakkor a sportcsarnokot, melyről a Magyar Építők tavaly tavasszal részletesen is írt. A lapnak akkor még azt mondta az építésvezető: az ukrajnai háború, az infláció és a koronavírus hatásai együtt nehezítették a munkájukat.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
fideszék óta minden be - le és elázik magyarországon...
csak úgy....
fideszék óta minden be - le és elázik magyarországon...
Géza
Ismételten nem tudnak helyesen leírni egy címet újságíróék!
Clavigo
@csak úgy...: DDDXDX.:) :):):) Van ilyen... :):) Reméljük a " vazsbetonyba " ,még került " vazs " is... Mert újabban már anélkül is megy az építkezés,, Trágyalandon...( kabaré :):):) )
Clavigo
@KisTehen: "Németben",,( nekem Németországban ) csak szánakoznak rajtatok ( jobb esetben ),, vagy röhögnek rajtatok,Riska. Kibaszott gázosok vagytok, a falhuggyuzó, lejmoló- tarháló ,rétinéger Gazdátokkal együtt...
Eladott Ország
A fideszes polgármester úrelvtárs megállapításai finoman fogalmazva nem helytállóak. Íme egy példa a román tolvajcigány strómanja esetéről. "A MÁV szerint komoly hiányosságai vannak a Mészáros Lőrinc cége által elnyert vasúti beruházásnak. Kihagyott vasbeton, el nem szállított veszélyes hulladék és balesetveszélyes körülmények is szerepelnek az állami vasúttársaság problémaistáján. Az R-Kord később az elszállt költségekre hivatkozva fordult az Építési Minisztériumhoz, a kormány pedig idén februárban egy nem nyilvános határozattal arról döntött, hogy 17 milliárd forint értékben juttathatnak pluszforrást a beruházásra," etc...Nincs ebben semmi rendkívüli Orbán protekcionista alapon működtetett gazdaságpolitikája oda vezet már nem csak Mészáros lop hanem alsóbb szinteken aki teheti mindenki sütögeti a saját pecsenyéjét . A betonból kilopják a vasat és a cementet ... nincs pártatlan ellenőrzés mert azt liberális csökevénynek tartja a hatalom. Keverjék a lélegeztető gépek gyenge hamvát a betonhoz, oszt erősebb lesz mint a vasbeton. Két légy, egy csapás. Pénz a megfelelő zsebekben, más nem számít!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.