Feljelentést tett a Közbeszerzési Hatóság versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési vagy koncessziós eljárásban bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK).

Feljelentést tett a Közbeszerzési Hatóság közbeszerzések manipulálásának gyanúja miatt
Fotó: kozbeszerzes.hu

A hatóság hétfőn az MTI-vel azt közölte: közérdekű bejelentés érkezett hozzájuk, ebben felhívták a figyelmüket arra, hogy vélhetően csaknem harminc közbeszerzés esetében merülhet fel versenykorlátozó megállapodás gyanúja, és így összesen csaknem egymilliárd forintnyi közpénzt költöttek el valódi verseny nélkül.

A gyanú szerint az ország számos pontján tehettek összehangolt ajánlatokat. Gyanúra adott okot, hogy az ajánlatkérők jellemzően olyan cégeket hívtak fel ajánlattételre, amelyek székhelye a teljesítés helyétől jelentős távolságra van, ami szokatlan olyan építési beruházások esetében, mint például egy helyi útfelújítás vagy szennyvízkezelés

- ismertették.

Tájékoztatásuk szerint a forgatókönyv huszonnyolc esetben majdnem ugyanaz volt: szinte egyeznek a gazdasági szereplők, egyezik a közbeszerzési tanácsadó, és az eljárások is nagyon hasonló mintázatot mutatnak, ráadásul valamennyi alkalommal ugyanaz volt a nyertes.

A hatóság megvizsgálta a közérdekű bejelentést, és álláspontjuk szerint közbeszerzési jogi, versenyjogi és büntetőjogi vizsgálat is indokolt ezekben az ügyekben.

A közlés szerint a közbeszerzési jogi szempontú vizsgálatot lefolytatták és a közbeszerzési törvény (Kbt.) megsértése miatt jogorvoslati eljárást kezdeményeztek a Közbeszerzési Döntőbizottságnál.

A versenyjogi szempontok szigorú vizsgálata érdekében az ügyeket a versenyhivatalhoz tették át, a büntetőjogi vizsgálat érdekében pedig a BRFK-nál tettek feljelentést

- olvasható a Közbeszerzési Hatóság közleményében.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Két lehetőség van,
1,ha a nyertes fideszes,a nyomozás megszűnik.
2,Gyurcsánysoroskarácsonybidenzelenszkijbaloldal a bűnös.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@Shikari: a lápi lidércről te tudnál mesélni, neked szülőfölded a mocsár...ott ellet le a kedves mama...
Péter2
@Shikari: Rég nem nevettem ekkorát , antifasiszta , felelősségre vonás , még jó , hogy antifasiszta , mert a normális ember nem fasiszta , meg az ország sem , a fasizmus idején is magyar a magyart ölte azt sem tudta miért ! Hazaáruló szó amivel úgy dobálóztok mint részeg indián a tomahawkal a hazaárulás jogilag nagy vagyoni károkozás a népnek országnak ,. csak hamar kettő , a norvég 77 milliárd forint szándékos visszautasítása mert abból 300 milliót nem a cigány vajdátok oszthatott el , akkor az uniós források visszafogása miattatok , ez a 2 eset a sok 100 közül bőven kimeríti a törvényben meghatározott hazaárulás bűncselekményét , na ezért is el lesztek számoltatva , akkor nézzük , hogy kommunistáztok annak ellenére , hogy a pártodban tobzódnak a komcsik ,és a pedofilok és a buzik , ez tény 1/4 évente esik ki egy ilyen csontváz a szekrényetekből ,. igazi jobboldali érték , és nem utolsósorban nyilvánossá kellene tennetek a komcsi besúgók és az ügynökök listáit , amit már olyan sokszor leszavaztatok , pedig a fideszkdmp kívül már mindegyik párt kérvényezte , csak nem féltek , " tudod az kiabál akinek a háza ég "
Béla333
Próbál a maffia által irányított szervezet úgy tenni, mintha a törvényeket próbálná betartatni. Nyilván a közelgő választások miatt kaptak olyan parancsot a maffiától, hogy próbáljanak olyannak kinézni, mint ami/aki nem a maffia szervezet része.
Soha nem ítéltek el még maffiózót azért, mert közpénzt lopott volna, most se fognak!!
Az egész csak a hülyemagyar maffiahívőknek szóló hazugság!
szép új világ
Ezzel már megint valami sokkal nagyobb disznóságról próbálják elterelni a figyelmet. A Karmelita maffiánál semmi sem történik ok nélkül.
namihami
@izéke: 05.33: Nem, ez a végeredmény szempontjából, csak egy lehetőség! Ezek sziámi ikrek!
namihami
Jujjjuuuuj! Az ellenség keze betette a lábát?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.