Közbeszerzési szakértővel vizsgálta az Átlátszó a Mészáros M1 különös sikereit, de egy versenyfelügyeleti eljárás elindítását sem tudták elérni.

Hiába keresték meg Mészáros Lőrinc gyanús közbeszerzéseivel a hatóságokat, a GVH-nak nem elegek a „látszólagos összefüggések”

Mészáros Lőrinc és felesége, Várkonyi Andrea. Illusztráció: MTI/Balogh Zoltán 

Hiába kereste meg Mészáros Lőrinc gyanús közbeszerzési sikereivel a hatóságokat az Átlátszó, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) nem látott semmi érdekeset – derül ki a lap cikkéből. Azt írják, még márciusban vizsgáltak meg néhány tendert, egy közbeszerzési szakértő segítségével. Úgy fogalmaznak:

Érdekes ismétlődéseket találtak.

A vizsgálat szerint a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Mészáros M1 Autókereskedő Kft. több megbízást is úgy nyert el, hogy a részleteket böngészve felmerülhet, eleve a felcsúti milliárdos cégére szabták a közbeszerzést.

A Mészáros M1 sikereit egyrészt a felhívásokban szereplő értékelési szempontok tették lehetővé – a gyorsaság itt fontosabb volt, mint az alacsony ár –, másrészt felmerül a kérdés, hogyan tudott olyan rövid határidőket vállalni a cég, amire a legnagyobb autókereskedő cégek sem voltak képesek.

Az Átlátszó felkereste az Integritás Hatóságot, hogy vizsgálják meg ezeket a közbeszerzéseket. Ez a hatóság azonban átdobta az ügyez a GVH-nak, mely pedig úgy reagált:

Megvizsgálták a beadványban foglaltakat, és arra jutottak, hogy a »látszólagos összefüggések« alátámasztás hiányában nem voltak elegendőek a versenyfelügyeleti eljárás lefolytatásához.

Forrás: Átlátszó.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
De így a látszólagos összefüggésekből nem lesz igazolás. Azt ilyenkor ki kellene vizsgálni.
És igen, a látszólagos összefüggések miatt kellene kivizsgálni.
Eladott Ország
„Mi vagyunk a jogállamiság utcai harcosai , forradalmárai (...) Ez nem politikai program, ez az életünk része.”(Orbán) Ekkorát lódítani minket néznek hülyének vagy azokat akik ezt el is hiszik.
Akkor áll helyre a jogállamiság hazánkban, ha itt mindenki elfoglalja a kijelölt helyét a rabszállítóban. Az Európai Ügyészség ezt önnek garantálja!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/135189385_2752460925006982_1128231971618829633_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=wzQxgPnSoKkAX-fkVu1&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfBJFjaZQkQgW0QPmVhHHb7JLi5N0xvKLfhS7TOjcpq5QQ&oe=6546102D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.