Az eset következtében a Szent Simeon görögkatolikus idősotthont azonnal kiürítették, és mind a lakókat, mind a dolgozókat kórházba szállították kivizsgálásra – tájékoztatott az RTL.

15 lakó került veszélybe egy idősotthonban

Fotó: Pixabay

A Szent Márta Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ gacsályi telephelyén péntek délután indult be a szén-monoxid-érzékelő.

A kialakult veszélyes helyzet miatt 15 idős lakó élete került veszélybe, amikor a szén-monoxid-érzékelő jelezte a problémát.

Az intézkedések az előírt protokoll szerint történtek, és a 15 lakót azonnal biztonságos helyre szállították.

Az RTL szerint a csengeri önkormányzati tűzoltók és a gázszolgáltató munkatársai helyszíni bejárást tartottak, és új szén-monoxid-érzékelőket helyeztek el.

Azonban péntek este ismét riasztott a szén-monoxid-érzékelő, így újabb evakuációra került sor.

A lakókat és a munkatársakat a Szent Anna görögkatolikus idősotthonba, majd a mátészalkai kórházba szállították kivizsgálásra és megfigyelésre. A hozzátartozókat az esetről telefonon értesítették. A kórházat minden érintett már elhagyhatta, és a lakókat ideiglenesen a Szent Anna idősotthonban helyezték el a kivizsgálás idejére.

Forrás: RTL

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Hát ettől a hírtől aztán nem lettem okosabb!!Mi történt valójában?
Tessenek már felhomályosítani az esemény okáról,ha lehetséges!!!??
Előre is köszönöm!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
izéke
@Maccska: mióta riaszt be a szénmonoxid riasztó a cigifüstre? Ez nem füstjelző,teee diplomás...ha a cigifüstben ez a gáz lenne,már minden dohányos meghalt volna mikor letüdőzi a füstöt
human
@jáger laszló: Valóban nyitva maradt a kérdés, hogy valóban jelen volt a szénmonoxid vagy pusztán a készülékek sorozatos hibájáról van szó. Az előbbi valószínűbb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.