A lelkész szerint a folyamat közben az is elhangzott egy magasabb rangú tárgyalóféltől, hogy a gyerekek érdeke „nem szempont”.

Iványi Gábor az elvesztett iskolákról: „Gyűlölettől vezérelt furcsa szorgalommal zavarták le az átadást”

Kép: Klubrádió / Youtube

Őrült tempóban, gyűlölettől vezérelt furcsa szorgalommal zavarták le az átadást múlt év végén

– nyilatkozta Iványi Gábor a Népszavának arról, ahogy a MET átadta az iskoláit. A Klebelsberg Központ kedden adta hírül, hogy az Iványi vezette Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) közgyűlése úgy döntött, megszünteti az öt településen működő Wesley János Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolát. Az iskolák állami fenntartásba kerültek, az óvodai feladatok ellátásáról a helyi önkormányzatok gondoskodnak, mindez 900 gyereket érint.

A helyi református lelkészek Iványi szerint erős kampányt folytattak annak érdekében, hogy a tantestületek és a családok kérjék a fenntartóváltást. A szóban forgó iskolákat a MET körülbelül 20 éve a „helyi önkormányzatok és a tantestületek könyörgésére” vette át, hogy megmeneküljenek a bezárástól. Iványiék az intézményeket továbbfejlesztették gimnáziummá, beindították az esti tagozatot, ahol nem volt, ott óvodát vagy bölcsődét hoztak létre.

Más vallásokat nem üldöznek, hanem túltámogatnak, azokat ilyen módon tartják sakkban. Bennünket pedig üldöznek, az elvonásokkal próbálnak ellehetetleníteni

– fogalmazott Iványi, aki szerint személyre szabott vallásüldözés folyik. B-tervük azért nem volt, mert senki nem gondolta volna, hogy jön egy kormány, amely megfosztja a MET-et az évtizedekkel korábban, még a Kádár-rendszerben megszerzett teljes jogú egyházi státuszától – egyúttal pedig a költségvetésük 40 százalékától is.

Iványi Gábor a Klubrádiónak is nyilatkozott az iskolák sorsáról. Itt hangsúlyozta, végig ügyeltek arra, hogy a gyerekek és pedagógusok érdeke minél kevésbé sérüljön, amire még az is elhangzott egy magasabb rangú tárgyalóféltől, hogy ez „nem szempont”.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Szép volt Viktor! A gyerekeidnek illene külön megköszönni apuci hatásos tevékenységét!
De a feladat még nincs készen. Van még néhány iskolája, óvódája, hajléktalan szállója--lesz ott még mit csinálni!
De már eddig is ""büszke"" lehetsz magadra!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.