A kórház szerint nincs összefüggés a két eset között.

Két kismama is meghalt a szülés után Nyíregyházán két napon belül, ugyanabban a szobában is voltakMTI Fotó: Balázs Attila

A rtl.hu hozta nyilvánosságra annak a máriapócsi édesanyának a történetét, aki még tavaly novemberben vesztette életét a szülés után a nyíregyházi kórházban. A nő császármetszéssel hozta világra a kisfiát – aki a harmadik gyermeke volt –, majd a műtét után az intenzív osztályra került. A baba erős, egészséges volt, ellenben az édesanya napról napra egyre gyengébb lett. A testvére az RTL-nek nyilatkozva elmondta:

Elvitték a szülészeti megfigyelőbe és majd késő este átvitték az intenzív osztályra. Éjfélre még bementünk és azt mondta a doktor úr, hogy bízik a legjobbakban, a párjának megmutatta a gépeket, nézze meg, hogy minden rendben van. És működik minden. És kettő óra 55-kor meghalt a nővérem.

Azt is elmondta, hogy a nő jó viselte a terhességet, de a 9. hónapban egy vérvizsgálat kimutatta: véralvadási problémái vannak. Gyógyszereket kapott, amitől jobban lett, de a szülést így is előre kellett hozni. 

A hozzátartozók azóta sem tudják a tragédia okát, még orvosi papírokat várnak.

A család arról is beszámolt, szülészeti megfigyelőben volt az az újfehértói kismama is, aki szintén műtéttel hozta világra ikerlányait, de néhány órával később rosszul lett és ő is életét vesztette. Az ikrek az értesülések szerint szépen erősödnek, a karácsonyt már otthon tölthették.

Az RTL megkereste a kórházat, hogy lezárult-e már a vizsgálat ebben az ügyben és indult-e újabb a máriapócsi anya halálával kapcsolatban. Azt írták, mindkét esetben belső vizsgálat indult és hogy a két eset között nincs összefüggés. Szerintük mindkét kismamánál előre nem látható események történtek, amit a szakszerű ellátás ellenére sem tudtak visszafordítani.

Forrás: rtl.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Ha történne is bármiféle hanyagság egy orvos részéről,az orvostársadalom összezár és max kiderítik,hogy a portás hibázott. Hány orvost is ítéltek el hasonló esetekért? Megvan a hallgatólagos protokoll náluk az ilyen esetekre. " te tartod a hátad értem,én pedig érted! "
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
Véletlenek pedig nincsenek!
A tudatlanságot azért ne reklámozzuk
csak ennyi
barátilag
J.L.
vacsi
"A testvére az RTL-nek nyilatkozva elmondta:
Elvitték a szülészeti megfigyelőbe és majd késő este átvitték az intenzív osztályra"
Azaz, a MŰTÉT után a sima szülészeti megfigyelőbe vitték!!! És itt az összefüggés a két haláleset között...
szaboria1
Motoszkál bennem egy kérdés. Vajon mind két kismamánál ugyan az az orvos végezte a császár metszést?
balos
@simmering73: Folyamatban van,mert a közmunkások nem vállalják!
jáger laszló
Császármetszés Nyíregyházán életveszélyes beavatkozás következmények nélkül?
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.