A napokban indított petíciót Petri Sarvamaa finn néppárti képviselő, hogy függesszék fel a magyar kormány szavazati jogát a tagállamok tanácsában.

Megvannak az aláírások, elvehetik Orbán Viktor szavazati jogát az Európai Tanácsban
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Az RTL értesülései szerint a dolog jól halad, sőt rekordgyorsasággal gyűlt össze a szükséges 120 szavazat. Innentől az EP-képviselőn és a házelnökön múlik, hogy mikorra születhet döntés róla.

A képviselő elmondása szerint azért indította a petíciót, mert szerinte Magyarország túszul ejtette a többi 26 tagállamot azzal, hogy megvétózta többek között az Ukrajnának nyújtott segélyt, valamint a szankciókat. Közben pedig folyamatosan megszegi a jogállamisági követelményeket.

„Tényként tudom, hogy az Európai Tanácsban zárt ajtók mögött teljes a frusztráció Magyarországgal kapcsolatban, amely tavaly decemberben hágott tetőfokára, amikor Orbán ismét megvétózott egy ukrán segélyt. Az egész Uniót megbénítja, hogy Orbán kormánya politikai zsarolást folytat egy jogi alapon hozott uniós döntés miatt. Jelenleg pedig olyan időket élünk, hogy az Unió nem engedheti meg magának, hogy meg legyen bénítva”

– fogalmazott Sarvamaa.

Forrás: rtl.hu

72 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Undorító gusztustalan gennyláda ez a bugris..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Horizont
@vacsi: Kurvának nem neveztelek és anyádat se emlegettem. Anyádat meg pláne nem kurváznám le semmi pénzért te hülye picsa. Olvass figyelmesen és ne keverj másokkal össze. 9:23 A diplomáddal tudsz értőn olvasni banya?
"Ne strapád magad mucikám annyira nem értesz semmit." Ennyit írtam!!!
Húzz a picsába mucika buta vénasszony.
LászlKovács
@Clavigo: Szilva, vagy körte kómában van, mit gondolsz,?
LászlKovács
Ez most szilva-, vagy körtekinézet???
Lepényleső
...éppen itt az ideje,- a magyar honban élő választók közül már csak egyedüliként maradt meg az övé 2012 óta?
qunta
@Clavigo: teljesen igazat irtál a finn bugrisról.
rücsü41
Figyú Propeller!Már meg van a döntés!Miért nem hoz erről cikket a Propeller?Orbán helyett szégyelli magát, hogy ezt is megértük, és Orbán nem győzött hanem súlyos vereséget szenvedett. Így még nem ítéltek el egyetlen kormánytőt sem, s ez nem szolgálja az ország érdekét, ez a döntés súlyos következményekkel járhat, nem Orbánnak , az országnak, ha nem fog észhez térni, és nem az EU alapeszméje szerint dolgozik, azaz nem az európai országok együttműködése érdekében fog munkálkodni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.