Nem biztos, hogy lesz érdemi beleszólásuk az iskolaigazgatóknak abba, milyen arányban részesül a kormány által januárra megígért 32,2 százalékos bértömeg-emelésből egy-egy pedagógus.

Orbánék teljes iparágak lenyúlását papírozzák le egy éjszaka alatt, de a pedagógus béremeléshez sajnos még részletszabályok kellenek

Ennyit tud. Forrás: Facebook

A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke, Totyik Tamás a sztrájkbizottsági egyeztetés után még azt mondta, a tankerületi központok mellett az intézményvezetőknek is lesz szerepük a bérek megállapításában, egy fővárosi iskola igazgatója szerint mellőzik a véleményüket. Őket a tankerületi központ előbb egyeztetésre hívta, majd lefújta azt.

Azt a tájékoztatást kapták, hogy az új munkaszerződéseket központilag dolgozzák ki, az igazgatóknak csak annyi dolguk lesz, hogy azokat a tankerületi központban átvegyék, továbbítsák a pedagógusoknak január 22-ig – írja a Népszava.

A lap érdeklődött a Klebelsberg Központnál, hogy egy tankerületi központ miként számolja majd ki az egyes pedagógusok béremelését, mire azt a választ kapta, hogy az új életpályamodell-törvényhez kapcsolódó részletszabályok kidolgozása folyamatban van.

A részletszabályok azért szükségesek, mert a 32,2 százalékos emelés nem az egyes pedagógusok bérére, hanem a bértömegre vonatkozik. A béremelés Belügyminisztérium által kidolgozott koncepciójában csak alsó határok szerepelnek, amelyeknél a különböző fokozatú pedagógusok nem kaphatnak kevesebbet.

Például egy Pedagógus I. besorolású tanár esetében az alsó határ bruttó 538 ezer forint, ami nettóban 357,7 ezer forintot jelent. A koncepció tartalmaz ugyan néhány szempontot a bérek megállapítására, ám a pedagógusok munkájára közvetlenül rálátó igazgatóknak fontos szerepük lehetne a bértömeg igazságosabb elosztásában. Szombaton a béremelések ügye is téma volt a Belügyminisztérium előtt tartott tüntetésen.

Forrás: Népszava

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
Törvény van a törvény alkotásról, benne egy paragrafus: a törvénytelenűl alkotott törvény érvénytelen, érvénytelenítés után visszamenőlegesen megszűnik és vissza az eredeti állapot.
Mondjuk ez még az alaptűrvényre is igaz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Pusztai: nem hát,csak a tendencia...
rücsü41
Szerintem az hogy még most sem közölték azokat az ismereteket amelyek alapján majd eldöntik, hogy ki mennyi béremelést kap azt mutatja hogy a kormány nem várta hogy rövid időn belül december végén, január elején megkapják az EU-tól a pedagógusok béremeléséhez szükséges pénzt és engedélyt.Nem igaz hogy ha várták volna akkor már decemberre ne dolgozhatták volna ki a béremelés elveit, és amikor a pénz megérkezett már csak napok kérdésének kellett volna lennie a személyekre kiszámított béremelésnek.Véletlenül és több hónap várakozás után nehezen állítható hogy egyszer csak beestek a forintok vagy eurók mindegy, és a kormány startra készen várta, hogy mikor oszthatja már szét a pénzt, és hogy minél előbb tudassák minden egyes pedagogosszal ,hogy mennyi is lesz a bére január 1-től.Mondják ki a totum factumok, hogy hirtelen jött ez a pénz és nem készültek fel ennek a szétosztására, úgy hogy a jogszabályok előírják a szakszervezetek bevonásával.
Pusztai
@Pusztai: Kieg:
" sperma egy anti Kádár .
Kádár a lexarabb körülmények közt létrehozta a legvidámabb barakkot,
.Sperma ..90 után a legnagyobb gazdasági és politikia háttérrel, - megszünt katonai belső fenyegetés, világhatalom fenyegető katonái eltüntek az országból,- minden mutatóban EU aljára süllyesztette az országot.
.. a 100 év legjobb 10 évének hazudott szégyenletes lecsúszást nektek köszönhetjük, bejött többszörös Marschall segélynyi EU támogatás, elloptátok ami mutatja 2010-től USD-ben számolva - infláció kb kilőve,- a gdp 15%-al ESETT!!
...És rohadék hazaáruló tömeggyilkosokká váltatok!
A maygar történelem legnagyobb pszihopata gazembere lettél!
Te tetted ezt sperma!
Az álellenzék meg tapsol és zsenizi."
Pusztai
@csak úgy...: lásd az anti Kádárt!
A tendencia pont 180 fokos!! o))
...

Bár a fidesz lenne 180 fokos olajba főzve!
o))
kereső
@rücsü41: Törvény és szöveg már van, meg magyarázatok- mikor, ki mit "gondol", de a kutya elásva a kormány végrehajtó rendeletében lesz- amely január 15.-én még nem ismert senki által. Mindaddig amig azt ki nem hirdetik, addig az egész béremelés duma, csak sötét ló.
balos
@Pusztai: Ilyen olaj árak mellett nem túlzás?Ketrecbe és nuku kaja,egyék meg egymást!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.