Nem biztos, hogy lesz érdemi beleszólásuk az iskolaigazgatóknak abba, milyen arányban részesül a kormány által januárra megígért 32,2 százalékos bértömeg-emelésből egy-egy pedagógus.

Orbánék teljes iparágak lenyúlását papírozzák le egy éjszaka alatt, de a pedagógus béremeléshez sajnos még részletszabályok kellenek

Ennyit tud. Forrás: Facebook

A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke, Totyik Tamás a sztrájkbizottsági egyeztetés után még azt mondta, a tankerületi központok mellett az intézményvezetőknek is lesz szerepük a bérek megállapításában, egy fővárosi iskola igazgatója szerint mellőzik a véleményüket. Őket a tankerületi központ előbb egyeztetésre hívta, majd lefújta azt.

Azt a tájékoztatást kapták, hogy az új munkaszerződéseket központilag dolgozzák ki, az igazgatóknak csak annyi dolguk lesz, hogy azokat a tankerületi központban átvegyék, továbbítsák a pedagógusoknak január 22-ig – írja a Népszava.

A lap érdeklődött a Klebelsberg Központnál, hogy egy tankerületi központ miként számolja majd ki az egyes pedagógusok béremelését, mire azt a választ kapta, hogy az új életpályamodell-törvényhez kapcsolódó részletszabályok kidolgozása folyamatban van.

A részletszabályok azért szükségesek, mert a 32,2 százalékos emelés nem az egyes pedagógusok bérére, hanem a bértömegre vonatkozik. A béremelés Belügyminisztérium által kidolgozott koncepciójában csak alsó határok szerepelnek, amelyeknél a különböző fokozatú pedagógusok nem kaphatnak kevesebbet.

Például egy Pedagógus I. besorolású tanár esetében az alsó határ bruttó 538 ezer forint, ami nettóban 357,7 ezer forintot jelent. A koncepció tartalmaz ugyan néhány szempontot a bérek megállapítására, ám a pedagógusok munkájára közvetlenül rálátó igazgatóknak fontos szerepük lehetne a bértömeg igazságosabb elosztásában. Szombaton a béremelések ügye is téma volt a Belügyminisztérium előtt tartott tüntetésen.

Forrás: Népszava

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
Törvény van a törvény alkotásról, benne egy paragrafus: a törvénytelenűl alkotott törvény érvénytelen, érvénytelenítés után visszamenőlegesen megszűnik és vissza az eredeti állapot.
Mondjuk ez még az alaptűrvényre is igaz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Van még értelmes ember, aki hisz a kormány ígéreteiben?
Pusztai
Törvény van a törvény alkotásról, benne egy paragrafus: a törvénytelenűl alkotott törvény érvénytelen, érvénytelenítés után visszamenőlegesen megszűnik és vissza az eredeti állapot.
Mondjuk ez még az alaptűrvényre is igaz.
kereső
@Nessy: Ha, hisz a kormány igéreteiben, eleve nem lehet "értelmes".
Eladott Ország
Orbán agyilag is úgy néz ki mint a fotón (pia és a gyógyszer vagy a drog együttes beütése).
csak úgy....
a komcsi idökben is két kategóriás fizetést kaptak a pedagógusok!
a hüséges,megbízható seggnyalókna minimum ezer-kétezer forintal volt magasabb a bérük mint a pártonkívüli, állítólagos "politikailag megbízhatatlanoknak!
0rbánék építgetik a maguk kis aljas "kommunizmusukat", bródynak igaza van,ezek ugyanazok!
Clavigo
mint egy kretén... bepiálva,beszívva...
lusta
Amennyiben a 32,2% emelés bértömeg emelés, akkor lesznek akik gyakorlatilag semmit sem kapnak. Így járnak azok, akik hisznek a föld-trafik tolvaj ártunknak és qurmányunknak. A lengyeleknél átlag 30% a pedagógusok béremelése. A kezdőké átlag 33%. A közszféra átlag 20%-t kap. Igaz, ott a lengyel kormány a foglalkoztató és nem az unióyól várja a bérfejlesztést.
Pusztai
@csak úgy...: ezek roszabbak!
Akkor ha egy pártfunkci ellpott 5 autó kerék gumit, pártfegyelmit kapott és ... lett a mi lett,
ma
ellopják a gumigyárat és mellé az autógyárat is.
Azé ez nem ugyanaz!
csak úgy....
@Pusztai: nem hát,csak a tendencia...
rücsü41
Szerintem az hogy még most sem közölték azokat az ismereteket amelyek alapján majd eldöntik, hogy ki mennyi béremelést kap azt mutatja hogy a kormány nem várta hogy rövid időn belül december végén, január elején megkapják az EU-tól a pedagógusok béremeléséhez szükséges pénzt és engedélyt.Nem igaz hogy ha várták volna akkor már decemberre ne dolgozhatták volna ki a béremelés elveit, és amikor a pénz megérkezett már csak napok kérdésének kellett volna lennie a személyekre kiszámított béremelésnek.Véletlenül és több hónap várakozás után nehezen állítható hogy egyszer csak beestek a forintok vagy eurók mindegy, és a kormány startra készen várta, hogy mikor oszthatja már szét a pénzt, és hogy minél előbb tudassák minden egyes pedagogosszal ,hogy mennyi is lesz a bére január 1-től.Mondják ki a totum factumok, hogy hirtelen jött ez a pénz és nem készültek fel ennek a szétosztására, úgy hogy a jogszabályok előírják a szakszervezetek bevonásával.
Pusztai
@Pusztai: Kieg:
" sperma egy anti Kádár .
Kádár a lexarabb körülmények közt létrehozta a legvidámabb barakkot,
.Sperma ..90 után a legnagyobb gazdasági és politikia háttérrel, - megszünt katonai belső fenyegetés, világhatalom fenyegető katonái eltüntek az országból,- minden mutatóban EU aljára süllyesztette az országot.
.. a 100 év legjobb 10 évének hazudott szégyenletes lecsúszást nektek köszönhetjük, bejött többszörös Marschall segélynyi EU támogatás, elloptátok ami mutatja 2010-től USD-ben számolva - infláció kb kilőve,- a gdp 15%-al ESETT!!
...És rohadék hazaáruló tömeggyilkosokká váltatok!
A maygar történelem legnagyobb pszihopata gazembere lettél!
Te tetted ezt sperma!
Az álellenzék meg tapsol és zsenizi."
Pusztai
@csak úgy...: lásd az anti Kádárt!
A tendencia pont 180 fokos!! o))
...

Bár a fidesz lenne 180 fokos olajba főzve!
o))
kereső
@rücsü41: Törvény és szöveg már van, meg magyarázatok- mikor, ki mit "gondol", de a kutya elásva a kormány végrehajtó rendeletében lesz- amely január 15.-én még nem ismert senki által. Mindaddig amig azt ki nem hirdetik, addig az egész béremelés duma, csak sötét ló.
balos
@Pusztai: Ilyen olaj árak mellett nem túlzás?Ketrecbe és nuku kaja,egyék meg egymást!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.