Orbán Viktorhoz fordult nyílt levelében Vona Gábor.

Kőkeményen felkérdezte Orbánt Vona Gábor

Vona Gábor levelet írt Orbánnak. Forrás: Youtube

Az önök politikai döntéseinek nagy részét rossznak tartom az ország jövője szempontjából, de általában értem – még ha elfogadni nem is tudom –, mit miért csinálnak.

Most azonban van egy ügy, ahol egyszerűen nem értem az indokaikat. Ez pedig az ingyenesen elérhető SMA-szűrések leállítása. Ez egyszerűen felfoghatatlan

– írta a Második Reformkor pártelnöke.

A programot a koordináló Bethesda Gyermekkórház nagyon sikeresnek ítélte, és az orvosi vélemény szerint „az újszülöttkori szűrésnek az a jelentősége, hogy a betegséget a klinikai tünetek alapján csak késleltetve lehet felismerni, amikor a mozgató idegsejteknek már akár 50-60 százaléka is végérvényesen elveszett” – idézi a 24.hu.

Az elmúlt 14 hónapban 9 csecsemőt mentett meg a program, amire a Belügyminisztérium közlése szerint 400 millió forintot költött. Idén január 1-től azonban nincs forrás a folytatásra. A hivatalos magyarázat szerint a program adatainak elemzése folyik. Ezt megértem. Az adatokat elemezni kell, így működik a tudomány. De amíg az adatokat elemzik, miért nem folytatódhat a program? 400 millió forint nincs magyar gyermekek megmentésére a költségvetésben? Talán arra várnak, hogy az emberek összegyűjtsék?

– vetette fel Vona. Egyben kéri Orbánt, hogy a következő Kossuth rádiónak adott interjújában „ nyugtassa meg a szülőket, az SMA Egyesületet, az orvosi társadalmat, mindenkit, hogy a program rövidesen újraindul”.

Forrás: 24.hu
Fotó: Youtube

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Ha csak emellett áll ki, akkor is tett valamit, ami több mint az Orbán-pereputty egész eddigi ténykedése.
jáger laszló
Hát ez kemény volt!!
Erre Viktor +vonta a "széles" vállát...
csak ennyi
barátilag
J.L.
ittott
@KisTehen: nem. kézen állt, és hagyta magán végig folyni. hígját sűrejét. vagy sűrűjét? mindegy. szar az
szép új világ
Nem az a baj, hogy ebben az ügyben nem érted az indokait, hanem az, hogy az összes többinél érted és elfogadod!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.