A kirúgot egyetemi docens visszavételét akarják a kollégák.

Követeléssel álltak elő a Corvinus dolgozói

Fotó: Atv/Egyenes beszéd

Szolidaritást vállalunk Ádám Zoltán kollégánkkal és követeljük visszavételét az egyetemre!

idézi a Hvg.hu a nyilatkozatot, melyben a Corvinus Egyetem munkatársai állnak ki kirúgott kollégájuk mellett. A nyilatkozatot húszan írták alá, azt is leszögezik, hogy mindezt az egyetem és intézetünk jó hírének védelmében teszik.

Ádám Zoltán közösségünk megbecsült tagja volt, mind oktatási, mind kutatási teljesítménye minden szempontból megfelelt az egyetemi elvárásoknak. Közösségünkért végzett odaadó munkája jelentős elismerést váltott ki az Intézetben. Ádám Zoltán elbocsátása komoly veszteség az intézetünk számára

– áll a nyílt levélben.

Elfogadhatatlannak tartják, hogy

kollégánkat egy olyan eljárás eredményeként bocsátották el, amely nem felel meg a vizsgálattal szemben támasztható eljárási szabályoknak, normáknak, számunkra átláthatatlan. Nem lehet egy oktatót két email el nem küldéséért és „cinikusnak” minősített szóhasználatért azonnali hatállyal elküldeni. Ez méltatlan, igazságtalan és félelemkeltő.

A levél aláírói szerint mind az Ádám ügyében indult belső vizsgálat eredménye, mind pedig az egyetem félrevezető kommunikációja rombolja a Corvinus jó hírét, így arra kérték az egyetem vezetését, hogy „ismerje fel, hogy a legjobb megoldás minden érintett számára a békés megoldás keresése”.

Forrás: Hvg.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

madlaci66
@Philip Marlowe: hát igen fidess szokás szerint, akinek nem sz@ros a szája, az rögtön sorosbrüsszeldkgyurcsányellenség

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.