Az Európai Unió Magyarországgal vagy nélküle, de mindenképpen segíti Ukrajnát. Van olyan megoldás, amit Orbán Viktor nem tud megvétózni, közölte a bizottság elnöke, akivel Novák Katalin is tárgyalt.

Az Európai Bizottság felkészült arra, hogy Magyarország nélkül segítse Ukrajnát a jövőben, ha Orbán Viktor tovább blokkolja az egyezséget az ügyről

- mondta Ursula von der Leyen bizottsági elnök az Euronewsnak Davosban.

Így cselezik ki Orbán Viktort az EU-ban: Ursula von der Leyen felkészült arra, hogy Magyarország ellenkezni fog

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az Európai Unió, valamint a Latin-amerikai és Karibi Államok Közösségének (CELAC) harmadik csúcstalálkozóján Brüsszelben 2023. július 17-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az Európai Bizottság elnöke a Világgazdasági Fórum 54. találkozóján azt mondta:

felkészültek arra, ha Orbán Viktor tovább blokkolja az egyezséget, de ő személy szerint azt szeretné, ha Magyarországgal együtt döntene a 27 tagállam.

Nagyon fontosnak tartja,

hogy mind a 27 tagállam részt vegyen ebben, és Ukrajna megkapja a négy év alatt az 50 milliárd eurót. Jelenleg ebben a fázisban vagyunk. (…) Ha ez nem lehetséges, felkészültünk arra is, hogy 26 állammal legyen egyezség.

A Financial Times korábban azt írta, a februári EU-csúcson újra terítéken lesz az 50 milliárd eurós csomag, de ha Orbán blokkol, rögtön megszavaznák a 20 milliárdos B-tervet, amit a magyar miniszterelnök már nem tudná megvétózni, mivel olyan hitelezési struktúrát használna, melyhez nem szükséges a tagállami vezetők egyhangú egyetértése.

Kedden Novák Katalin is tárgyalt az Európai Bizottság elnökével

Sok nehéz kérdést kellett megvitatnunk Ursula von der Leyennel.

Ezt írta a Novák Katalin közösségi oldalán. A sok nehéz kérdés közül az államfő az Erasmus+ programot emelte ki, úgy fogalmazott:

bízom benne, hogy a magyar hallgatókat a továbbiakban sem fosztják meg a külföldi tanulás adta lehetőségektől.

Az államfő szerda reggel részt vesz a Defending Europe’s United Front című panelbeszélgetésen – közölte az MTI-vel a Sándor-palota. A panelbeszélgetés témája az európai védelmi együttműködés és a NATO-bővítés.

Forrás: 24.hu, euronews.com

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
A 7-es cikkely életbeléptetésével el kell venni ettől a mocskos, hazug, hazaáruló bandától a kekeckedés lehetőségét.
Ez a megoldás, aztán majd szaladgálhat a Putyin gazdájához siránkozni...!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Maccska: Ne mond már. Menjünk vissza 2014-re- mert a "nem háború" akkor kezdődött- és szó sem volt USA provokációról, ez csak akkor jött elő nálatok, amikor az USA +Anglia el kezdte betartani az 1994-es Bpesti memorandumban foglalt kötelezettségeit. Úgy váltogatjátok az "indokokat" a terror hadjáratra, mint más a gatyáját- naponta. Morálisan a béka scheggét is alulról nézitek, de ha nektek ez igy jó, akkor legyen igy.
verőce21
Hát persze, hogy szó lesz Ukrajna pénzbeli támogatásáról... "a februári EU-csúcson újra terítéken lesz az 50 milliárd eurós csomag" - csak emiatt hívták össze újra az EU-csúcsot...! nem úgy mellesleg lesz szó az ukránok támogatásáról...! Kiadta USA-gazdi az utasítást, no meg kellene az a visszaosztás is még...!

Ne az eu nevében történjen Ukrajna támogatása, a saját országaik nevében támogassa mindenki az ukránokat...! Sokkal hatásosabb úgy és nem olyan személytelen az akció. Úgy még más EU-n kívüli európai országok is hozzájárulhatnak ehhez a nagy közös ukrán megsegítéshez...!
Clavigo
@Philip Marlowe: Emigrálj a ruszkikhoz,,ha valami nem tetszik...fülöpke...
Lepényleső
Ez is megkülönbözteti az EU-t a kelettől,még mindig tolerálják a sokak által árulásnak tekinthető viselkedést,- ha ez az,
egyébiránt aki pedig keletre vágyik,menjen,de ott nem ússza meg árulóként,hogy torkán legyen a kés?
Csizmás Kond
@Őrnagy: Egyre inkább az a valószínű, hogy a nyugat sem akar semmilyen ukrajnát. Azért támogatják, hogy mint állam omoljon meg és ami megmarad belőle azt valami módon nyugati befolyás alá veszik, hogy ismét létrehozhassanak egy vasfüggönyszerű valamit, ami magyon sok pénzt hozott mindig a különböző fegyverkezési klánoknak, akik ma egyre inkább hatalmukban tartják a nyugati szférát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.