Alig marad háziorvos egyes járásokban, ha az Orbán-kormány zsarolással teremti meg az új ügyeleti rendszert - írja dr. Komáromi Zoltán, a DK egészségügyi árnyékminisztere.

Orbán a fizetős magánellátásba terelné a betegeket? Zsarolást emleget a DK árnyékminisztere
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Közleménye szerint összeírással és más megyébe történő átvezényléssel fenyeget 30-40 éve egy helyen praktizáló, a betegeiket tisztességesen ellátó háziorvosokat az Orbán-kormány, hogy az új, elhibázott ügyeleti rendszerbe kényszerítse a szakembereket.

Ha ez így megy tovább, még több háziorvos hagyhatja el a praxisát. Pedig van olyan hazai járás, ahol már csak 5 háziorvos végzi 11 munkáját, és közülük négyen 60 évnél idősebbek. Utánpótlás nincs, mert a kezdő háziorvosok finanszírozása nem éri el még a kórházban dolgozó szakorvos kollégáik bérszínvonalát sem

- fogalmaz az árnyékminiszter.

Úgy véli, csak a "Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulata" mentheti meg a háziorvosi ellátást a kormányváltás után:

jelentősen meg fogjuk emelni háziorvosok, valamint az őket segítő szakdolgozók bértámogatását. A több sebből vérző állami egészségügyet életben tartó szakembereket csak fokozott anyagi és erkölcsi megbecsüléssel tarthatjuk a pályán, nem pedig zsarolással, listázással és rendőri módszereket idéző átvezényléssel.

"Mi, szociáldemokraták nem fogjuk hagyni, hogy az Orbán-kormány a fizetős magánellátásba terelje a magyarokat az állami egészségügy szándékos tönkretételével. Fizetős magánellátás helyett ingyenes, erős állami egészségügyet, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk" – írja a DK politikusa.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
DK! Utcára! Vezesd a népet!...ja, hogy hideg van? akkor marad minden...majd a valamelyik nyáron
Eladott Ország
@jesz: Nem lesz olyan rémes az a többpártrendszer elvtársak, ha csak egy párt lesz!
uploads.disquscdn.com/images/f06e56c7a2f7476d766dc0cdef1923cb547578301a42d51dfef964014b9e5912.jpg?w=800&h=437
Nem leszünk svájci gyarmat!
uploads.disquscdn.com/images/42aa78b58b2ecd8cfc1a91b7af3e72d305648720ffa6b4edc2667c2dc5109826.jpg
A macskák egy hetes, a kutyák két hetes korukban nyissák ki a szemüket, a fidesz bírkák soha!
twitter.com/csorike1520/status/1638572838499020801/photo/1
Sakk Matt
@jesz: A nagyobb baj, hogy a kutya sem menne utánuk!
Maxipocak
@jesz: hááát, ehhez nem kell ám DK. Majd akkor szoptok fidesspatkányok, mikor már nem lesz elég a krumpli. először a cigányok a helyi gennyedéket belezik ki, aztán jöttök ti. És szépen el fogjátok nyerni a sorsotokat. a beleiteken fognak végigvonszolni, miközben aaz autóitokat verik szét. Aztánmeg a a kastélyaitokat fogják szétbaszni. Így megy ez...A történelem nem hazudtolja meg magát, csak az olyan kis sejthalmazok hiszik, hogy mindent végtelenül csinálhatnak. Szeretném megélni- bár sajnos nem fogom a korom miatt- amikor a fattyjaitokkal együtt nyúznak meg, herélnek ki és négyelnek fel. Persze, mielőtt ezt megteszik, a lányaitokat és a fiaitokat többszörösen megerőszakollja a tömeg. Ha, már visszahoztátok a középkort.
koszpeko
@KisTehen: Hátha be fagy a Duna és lesz rajta 2mm jég.
Na akkor és ott lesz a koronázás.
Megyek én is oda a partra tapsolni.
Eladott Ország
@KisTehen: tegnap, 20:58 ☻ A legnagyobb baj veled kapcsolatban, hogy annyira hülye vagy hogy fel sem fogod miről van szó. Az egypártrendszerű diktatúráról, te agyhalott!
csak úgy....
nagy dolog, majd a következö népszámlálásnál lesz 5 millió magyar,mivel a többi,hála 0rbán viktornak, elhullott...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.