A Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) tevékenysége fontos a nemzet számára és sok terhet vesz le a kormányzat válláról – jelentette ki a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára azon a pénteki budapesti ünnepségen, amelyen a CÖF-CÖKA átadta a Szellemi Honvédő Díjakat.

Államtitkári dicséretet kaptak a Békemenet szervezőiVarga Judit, az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottságának elnöke, volt igazságügyi miniszter (b2), Konrad Sutarski, Magyarországon élő lengyel író, költő, történész, polonista (b), Fricz Tamás politológus, a CÖF-CÖKA kurátora (j), a Szellemi Honvédő Díj kitüntetettjei és Csizmadia László, a CÖF alapítója, a CÖKA kuratóriumának elnöke, díjátadó (j2) a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) ünnepségén a Novotel Budapest Congress Centerben 2024. január 19-én. MTI/Lakatos Péter

Szalay-Bobrovniczky Vince azt mondta, a kormány meg van győződve arról, hogy a civil szervezetek komoly építő kövei a nemzetnek, ezért a velük történő együttműködés nemzeti ügy. Ezért a kormányzat 2018-hoz képest mára megnégyszerezte a valódi civil szervezetek támogatását – tette hozzá a politikus, a díjátadó fővédnöke.

Elmondta: a CÖF-CÖKA az elmúlt másfél évtizedben kiemelkedő tevékenységet végzett annak érdekében, hogy Magyarországon polgári, nemzeti kormányzás jöjjön létre 2010-ben, majd ez folyamatosan fenn is maradjon.

A békemenetek megszervezésével, a "civilitika" tudományának megalapozásával, a Civil Együttműködési Tanács, majd az Európai Uniós Civil Együttműködési Tanács (EUCET) létrehozásával folyamatosan támogatja Magyarország kormányát, amiért köszönet illeti a szervezetet – fűzte hozzá.

Úgy vélekedett, hogy jelenleg honvédő háború zajlik szuverenitásunk megvédése érdekében, amelyben olyan emberekre van szükség, mint a díjazottak.

Ezzel kapcsolatban kitért arra, hogy szerinte Lengyelországban jelenleg a jogállam lebontása zajlik, és ebben a helyzetben senki nem szól egy szót sem azok közül az európai politikusok közül, akik naponta fejezik ki aggodalmukat a magyar jogállamiságért. "De meg fogjuk védeni magunkat" – fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Vince.

Csizmadia László, a CÖF alapítója, a CÖKA kuratóriumának elnöke beszédében úgy vélekedett, hogy mint őshonos európai nemzet képviselői, kötelességük részt vállalni a kontinens politikájában, építeni, nem rombolni.

Közölte, tisztelik az Európai Unió kulturális sokszínűségét, a tagállamok szuverenitását, tevékenységük az "Isten, haza, család" hármas egységére fókuszál. Ennek mentén különböztetik meg – folytatta – a jót és a rosszat. Vagyis a gondoskodó kormány jó, ám a csődöt nyakunkba akasztó kormányzás rossz. A jólétet növelő beruházások együttese jó, ám a rablóprivatizáció és az illegális bevándorlás rossz.

A családhoz kötődés jó, ám a "gyermekeink közé settenkedő (...) LMBTQ rossz. A külföldi munkavállalók határozott idejű foglalkoztatása jó, de a politikai hatalom átvételére irányuló gazdasági bevándorlás és a migránskvóta rossz. Az Egyesült Államok mintájára létrejövő államközösség rossz – sorolta.

Végül úgy vélekedett: az Európai Unió akkor lehet valódi képviselője a demokráciának, a népfelségnek, ha az egyenrangú nemzetek politikáját követi.

A 2023. évi Szellemi Honvédő Díjakat Varga Judit, az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottságának elnöke, volt igazságügyi miniszter, Fricz Tamás politológus, a CÖF-CÖKA kurátora és Konrad Sutarski Magyarországon élő lengyel író, költő, történész vehették át az ünnepségen.

A negyedik díjazott az olasz Unione Generale del Lavoro (UGL) olasz keresztény-nemzeti szakszervezet, amelynek képviselője az EUCET tavaly novemberi budapesti kongresszusán vette át az elismerést.

Forrás: MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ez a kép mindent elmond a Civil Összefosásról.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pusztai
Vérkomcsik, besúgó hazug tolvaj ivadék.
Mert megérdemlik!
simmering73
Ez a kép mindent elmond a Civil Összefosásról.
izéke
Csupa " fiatal demokrata " :)))) amúgy miért nem veszik ki az általuk annyira gyűlölt demokrata szót a nevükből ( hisz sok közük már rég nincs hozzájuk ) és lesznek republikánus szervezet? Hisz a trampli is az. Firesz...
Horizont
"a civil szervezetek komoly építő kövei a nemzetnek"
De csak akik az ő kutyájuk kölykei. Tele is tömik közpénzzel a többinek meg ássák a sírját állandóan.
jáger laszló
Régi csibészek,nem ismernek engem meg
Omega
csak ennyi
barátilag
J.L.
rücsü41
Megdicsérte őket a kormány !Most a rengeteg támogatói pénz helyett, ,miután tegnap Orbán bevallotta, hogy kevés a pénz, még a 13.-ik havi nyugdíj egybeni kifizetése is gondot okoz ,baka finggal jutalmazta a" Béka menet" vezetőit és tagjait.A CÖF tagjai a kitüntetést mind megitták!
balos
@Pusztai: nyilasok utódai!A komcsi az 1 definició,de arra csak 1 múzeumi bábú a jó példa,a többiek pedig jobban akartak élni a pártkönyv örve alatt!Ja és bomlasztották a rendszert!
rücsü41
Milyen nemzet is a magyar?Csizmadia László szerint őshonos európai nemzet vagyunk, közben Orbán Viktor meg állandóan , mostanában ázsiai származásunkról és z ottani rokonainkról beszél.Döntsék már el "nemzethyleg" hogy akkor kik is vagyunk?Az is nagyon érdekes, hogy tudjuk és ismerjük hogy a világ országainak a helyzetét nem lehet statikusan szemlélni megítélni, mert az állandóan és folyamatosan változik a háborúk hatására. Azt is be kell látnunk hogy a világ története a különböző népek háborúskodásának a történet, ami együtt jár az országok területének megváltozásával, magyarul nem lehet egy ország területét állandónak , konstansnak nevezni.Erre fől Orbán Viktor az EU legutóbbi határozatának hatására kijelentette, hogy nálunk nem fordulhat elő hogy migránsok letelepedjenek és itt éljenek Magyarországon.Ha az országok területe nem állandó , folyton alakul , akkor ez a kijelentése is olyan mint az ,hogy megvédjük a mgyar nyugdíjasokat, s közben meg a nyugdíjasok egyre lejebb csúsznak a fizetési ranglétrán!
Clavigo
Édes jó istenem,,gyere le bazd meg.. Itt kell élned,,hogy lásd ezt a 93 ezer n/ km- es komplett tébolydát...
balos
@rücsü41: Amit megígér felér 1 kivégzéssel,de mivel "empatikus szar darab" csak kivérezteti az említett csoportot és csoportokat!
madlaci66
Van még olyan seggnyaló, akit nem tüntettek ki?
jáger laszló
Önmagukat tüntették ki!!!??
Ehhez nincs mit hozzátenni!
csak iennyi
barátilag
J.L.
Béla333
Mozgolódnak már a békamenetesek. Készülnek Brüsszel elfoglalására...
izéke
Serény múmiák gyülekezete :)))))
Nessy
Csizmadia, Széles elvtársak, a "Kádár rendszer üldözöttei!" Megtalálták a rendszerváltás után is a megfelelő talpat!Státusz civilek!
Lepényleső
Hadban állnak Brüsszellel,az igazsággal tizennégy éve,- és érdemesek a kitüntetésre?
Talán csak az i nélküli igazsággal állanak igen közeli jó viszonyban,- a bán megelégedésére?
túszulejtettország
Rájuk férne már egy erős izmos stabil békemenet. Győzikével, nagyferóval, tótgagyival az első sorban. Jönnének a
lengyel bérvonulók is. Ja nem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.