Hadházy Ákos szerint a zuglói szocialista polgármester a Fidesz-kormány módszereit és magyarázkodását is átvette. 

Hadházy Ákos pár napja írt Horváth Csaba új plakátja kapcsán közösségi oldalán arról, hogy

hogyan akarjuk elérni a kormánypropaganda (közpénzekből finanszírozott kampányhirdetések) betiltását, ha egy ellenzéki polgármester is közpénzből folytatja saját, személyes kampányát?  

Hadházy Ákos hozzátette, hogy ez a polgármester egyéni akciója.

De ezek a zuglóiak pénzén kitett hirdetések pont annyira szolgálják a közérdekű tájékoztatást, mint Rogán Antal kampányai. Mélységesen szomorú vagyok emiatt.

Hadházy Ákos kirohanására fideszes stílusban reált Horváth Csaba 

Horváth Csaba egy kommentben azt írta, hogy ezek nem kampányplakátok. 

Ezt követően ma egy újabb poszttal jelentkezett Hadházy, amiben azt írta,

Van a cinizmusnak az a szintje, ami mellett már nem tudok szó nélkül elmenni. A minap írtam a zuglói MSZP-s polgármester önfényező közpénzből fizetett kampányhirdetéseiről. Horváth Csaba kommentben reagált, azt állítva, hogy ezek nem is kampányhirdetések, hanem az önkormányzat „eredménykommunikációja”. Biztos ezért szerepel rajta a polgármester arca és a körbe tett X, a szavazás egyezményes jele.

Hadházy Ákos hozzátette

Az indoklás, ha lehet, még ennél is cinikusabb: azért nem kampány, mert jelenleg nincs kampányidőszak – az majd csak a szavazás előtt 50 nappal kezdődik. Hivatkozik az NVB és a Kúria gyakorlatára, amelyről csak azt felejti el megemlíteni, hogy azt éppen a kormány állandó, közpénzből folytatott kampányának védelmére találták ki (pontosan ismerem ezt, én egyszer Heindl Péter jogvédő aktivistával az Alkotmánybíróságig is elmentem egy ilyen ügyben, “természetesen”hiába).

Horváth Csaba tehát nem csak a Fidesz módszerét, a közpénzből fizetett kampányt vette át, hanem a cinikus érvelését is: még nincs is hivatalosa kampány, így nincs itt semmi látnivaló, így ő nem kampányol közpénzből! Pont ezért kellene minden, közpénzből fizetett kampányt megtiltani – erről van egy kész törvényjavaslatom – és pont ezért (is) kell Zuglóban új polgármestert választani!

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Az MSZP is túlságosan régóta él szimbiózisban a maffiával.
Ideje lenne süllyesztőbe tenni mindkét alakulatot.

És erre a Horváth Csabára mondta azt Kunhalmi Ágnes, hogy ő nem is kell kiállnia előválasztásra, hiszen ő már 5 évet lehúzott mint polgármester...
Mintha az jelentene bármit is a teljesítményét értékelve...???!!!
Sakk Matt
"Horváth Csaba kommentben reagált, azt állítva, hogy ezek nem is kampányhirdetések, hanem az önkormányzat „eredménykommunikációja”. Biztos ezért szerepel rajta a polgármester arca és a körbe tett X, a szavazás egyezményes jele."

Biztosssan a múltkori szavazásra utal, amikor megválasztották ;)
human
Ha igaz amit mondanak Horváth Csaba nem a fidesz ellen, hanem egy lehetséges ellenzéki kihívó ellen kampányol. A módszerek persze, hogy nem mások.
jesz
... még nem akadt ember aki Horváthot kínos helyzetbe hozta volna...nincs rajta fogás... még Hadházinak sem sikerül.
Sámannus
Hofi szerin azért nem olyan olcsó a lőszer...
Béla333
2023. november. 24. 20:56
"Az ellenzéki pártok egy részének önkormányzati választásra szóló megállapodása értelmében a pártok támogatják egymás hivatalban lévő polgármestereit az újraindulásban. Tehát Horváth Csabát is, aki ellen jelenleg is büntetőeljárás folyik a parkolási ügyek miatt, és aki Tóth Csaba bukása óta – bár minden lehetősége megvolt rá – semmit nem tett azért, hogy a Tóth által régóta szövögetett fideszes, MSZP-s pókhálót lesöpörje – írja Facebook bejegyzésében Hadházy Ákos.
Hadházy szerint ugyanakkor az ellenzéknek csak úgy lehet esélye a Fidesz ellen, ha meggyőzi a választókat, hogy az ellenzék másképp csinálná a dolgokat, mint a Fidesz. „Így viszont nagyon nehéz lesz, de viseljék ennek felelősségét azok, akik ezt az alkut nyélbe ütötték!” – írja a politikus."
hvg.hu/itthon/20231124_Zuglo_polgarmester_onkormanyzati_valasztas_Horvath_Csaba_MSZP_Hadhazy_Akos_ellenzeki_osszefogas_ellenzeki_partok

Ebben a zuglói körzetben a jelek szerint mélyen be van ágyazva a Fidesz-MSZP-DK közös maffia, amit védenek az utolsó vérükig... Ha itt is sikerül ezt a maffiaszövetséget kitakarítani, akkor a kerület nagy lépést tesz egy tisztább közélet irányába!
rücsü41
Zugló polgármestere nem ismerte azt a közmondást, hogy "Amit szabad Jupiternek azt nem szabad a kis ökörnek!"A kormány kampányát senki nem tiltotta be azért mert az a FIDESZ-t és Orbán Viktort támogatta, akkor egy önkormányzati kampány sem tiltható be és szólható meg azért , ha kampányával ugye a jelenlegi polgármester újraválasztását segíti?Ha az első esetben a választók nem ítélik el a kormány kampányolását, akkor miért kellene a második esetben elítélni az önkormányzat kampányát?Ez azért egy logikus kérdés?Vagy nem?
Béla333
@rücsü41: 17.32
Ha a másik oldal aljas módszerekkel játszik, akkor nekünk is lehet így?
Ha a másik oldal a hülyemagyar maffiahívők szavazatainak köszönhetően tud aljasoskodni, akkor azt az egész országnak követni kell?
Szerintem azért szeretne az ellenzék mást, mint ami ma az országban van, hogy más legyen az erkölcs, a közélet.
Ezért nem lehet indok, hogy ha a maffia csinál valami aljasságot, akkor azt a másik oldalnak is szabad...!!!
rücsü41
@Béla333: Ha a választók értékelnék azt hogy vlaki etikus magatartást tanúsít , és nm azt látnánk, hogy a választók nem tesznek különbéget a jó , az erkölcsös magatartás és a korrupt , a hatalommal visszaélő magatartás között, akkor Neked Béla333 igazad van. De akkor csak ez a dicsőség jutna a az erkölcsösnek, a választást pedig simán a becstelen nyernék.Azt is meg kellene pártatlan szervezetnek, mondjuk bíróságnak állapítani hogy az amit kormány csinál az megengedett-e vagy sem.Ha megengedett és évek óta ezt lehet csinálni, akkor miért akarunk mi pápábbak
lenni a pápánál?
Béla333
@rücsü41: 18.16
Nyilván én nagyon naiv vagyok, de szerintem ha a másik aljas, mocskos módszerekkel él, azért nekem még nem kell lemennem kutyába...
"De akkor csak ez a dicsőség jutna a az erkölcsösnek, a választást pedig simán a becstelen nyernék"
írod!
Mint ahogy a becstelenek nyerik a választást már évek óta úgy, hogy mi meg engedékenyek vagyunk ezen oldal erkölcsiségével. Nem biztos, hogy azonosulni kell a másik mocskosságával!
rücsü41
@Béla333: Szerintem , sajnos , a választás nem a grál lovagok csatája, hanem politikusoké, akik ha kell egy éven belül is többször megváltoztatják bizonyos elvekről álláspontjukat, arra sem emlékeznek hogy tegnap mit mondtak, mert ma már annak ellenkezőjét is határozottan állítják, egy szóval az igazmondás és az elv hűség nem az ő sajátjuk!Ilyen körülmények között egyáltalán nem biztos , sőt egészen biztos vagyok benne hogy a tisztességes politikus nem tud nyerni vezető pozíciót egy választáson.Vagy ha mégis akkor azonnal megbukik.
Béla333
@rücsü41: 18.34
Olyan politikusaink vannak, amilyeneket mi megválasztunk...!!!
Ha nekünk az aljadék politikus kell, akkor arra szavazunk.
Lepényleső
Egy tőről fakadtak,- dolgozni sosem,- csak nagylábon élni akarnak?
jáger laszló
1 kis baxtatás Zuglónak sem árt,hogy a földön maradjon!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.