A központi középiskolai felvételi vizsga napján országszerte több diákot nem engedtek vizsgázni, mivel a nevük nem szerepelt a listán – írta meg a szeretlekmagyarország.hu.

Adminisztrációs hiba miatt több gyerek nem tudta megírni a központi felvételit

Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára előadást tart a megújult felsőoktatási felvételi rendszerről az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon a budapesti Hungexpón 2024. január 13-án. Mellette Vanó Renáta, az Oktatási Hivatal felsőoktatási elnökhelyettese. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ez a probléma az iskolák adminisztratív mulasztásából fakadhatott, például ha az iskolák nem küldték el időben a felvételi dokumentumokat vagy ha azok valamilyen módon elvesztek.

A diákokat, érthető módon nagy csalódás érte, mivel ez volt (lett volna) életük első komoly vizsgája.

A szeretlekmagyarorszag.hu szerint az esetek között volt olyan is, ahol annak ellenére engedték a gyerekeket megírni a vizsgát, hogy hiányzott a neve az előzetes listáról.

Azonban más esetekben szigorú szabályokat alkalmaztak, és nem engedték a diákokat a vizsgázni.

A Szülői Hang közösség egyik alapító tagja, Miklós György, nem érti, miért nem lehetett rugalmasabb megoldást találni a helyzetre, például az elveszett papírokat utólag pótolva. 

Miklós szerint az ilyen esetek elkerülhetőek lennének, ha a szülők és diákok visszajelzést kapnának arról, hogy a jelentkezési dokumentumok rendben megérkeztek-e az iskolába.

Ezen intézkedés segíthetne megelőzni az adminisztratív hibákat és biztosítaná, hogy a diákok ne szenvedjenek bürokratikus akadályok miatt.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
öket kis teheneknek és macsskáknak szánja az 0rbán kormány,mivel csak hülyéböl szorulnak folyamatos utánpótlásra a 2/3 miatt!
jáger laszló
Ezek a gyerekek micsoda rendetlenek!!
Most +kaptál a méltó jutalmukat!!
csak ennyi
barátilag
JL.
Nyírfa
Van valami ebben a kis hazában, ami rendben zajlik?
Nessy
És most mi lesz? A vétlen diákokat büntetik, mert valaki odafönt hibázott??? Vegyenek elő egy régi tételsort, ha nincs tartalékban másik!Vagy az ó tovább tanulásuknak annyi???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok