A korábban eltűntnek vélt 2027/B jelű állampapírok azóta ismét láthatóvá váltak az értékpapírszámlákon – írta meg a Blikk.

Válaszolt az Államkincstár: ide kerültek az eltűnt értékpapírok

Farkas Márta, a Magyar Államkincstár értékpapír-forgalmazója (b) a pilisvörösvári járási hivatalban átadott állampapír-értékesítési ponton 2023. február 15-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Magyar Államkincstár válasza alapján a pénteki kamatfizetés után néhány lakossági értékpapír számláról eltűnt a korábban megvásárolt 2027/B jelű állampapír.

A jelenség azonban egy megjelenítési hiba miatt következett be a WebKincstár és MobilKincstár portfólió részletező felületén.

A Blikk szerint a számlakimutatás lekérdezésekor az ügyfelek láthatták az értékpapír aktuális egyenlegét, a portfólió részletező felületen nem jelent meg a megfelelő információ.

A Magyar Államkincstár azonban közölte, hogy az említett hiba időközben javításra került, és a portfólió részletező felületen is megjelenik az aktuális, helyes állampapír állomány. 

Forrás: Blikk

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Kiderült ma/ nyilvánossá vált az is, milyen kamatot fizetnek idén a prémium állampapírokra..., mindegyikre magasabbat, mint tavaly...!
human
@verőce21: Azt is tudod miért? Mert Európa legmagasabb infációja Orbánnak hála nálunk volt. A kamat amit adnak messze nem fedezi a valós infálciót. Azaz az emberek pénz kevesebbet ér.
Yoda69
@human: Nekem is ez ugrott be. Meddig tart eltuntetni a szamlarol par ezer ugyfel vagyonat. Aztan azok hova mehetnek panaszra? Polpothoz? A Questor ugyfelei a mai napig nem lettek kartalanitva, es azt se vizsgaltak, hogy lehet hogy szijjarto par oraval a csod bejelentese elott tudott lemelni a szamlajarol 500 millio forintot.
verőce21
Persze, számítani lehet rá, hogy a vő esetleg elviszi az egészet...! De választásokig nincsenek veszélyben a kincstári betétek.
Bizalmi válság alakulna ki...! Két év alatt pedig sehol máshol nem keresel 38%-ot, adómentesen...! :)
sokanvagyunk
@verőce21: "nem keresel 38%-ot" - ha "gyorskölcsönt" sikerült volna adni az államnak, nem két évre számolva, hanem havonta került volna ennyibe a kölcsön - így csak jócskán megkésve, az infláció után cammogva kerül a delikvens számlájára a pénz.
sokanvagyunk
@Maccska: Most követek hülyeséget azzal. hogy reagálok rád.
Yoda69
@Maccska: A magyar állam hónapok óta technikai államcsődben van, es csak egy paraszthajszál a tényleges államcsődhöz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.