A foglalkoztatás és munkanélküliség aktuális helyzetéről, valamint a keresetek alakulásáról közöl adatokat a statisztikai hivatal a jövő héten, a Pénzügyminisztérium (PM) pedig közzéteszi az államháztartás 2023. évi részletes adatait.

Hatalmas pofon jöhet az Orbán-kormánynak – A napokban derül ki az államháztartás helyzete és a foglalkoztatási adatok

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Hétfőn jelenik meg a PM részletes tájékoztatója az államháztartás központi alrendszerének 2023. évi alakulásáról. December végéig a költségvetés 4593,4 milliárd forintos hiánnyal zárt. Ezen belül a központi költségvetés 4293,3 milliárd forintos hiányt, az elkülönített állami pénzalapok 112,3 milliárd forintos többletet, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai pedig 412,3 milliárd forintos hiányt mutattak. A 2023. évi pénzforgalmi hiány tehát alacsonyabb volt a 2022. évinél (4672,1 milliárd forint).

Kedden a keresetek tavaly novemberi adatait közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Tavaly októberben a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 564 400, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 389 300 forint volt. A bruttó és a nettó átlagkereset egyaránt 14,0 százalékkal, a reálkereset 3,7 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest.

Pénteken a foglalkoztatottság-munkanélküliség tavaly decemberi adatait közli a KSH. Tavaly novemberben 18 ezerrel, 4 millió 736 ezerre nőtt a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos időszakához képest, szeptember-novemberben 4 millió 755 ezret tett ki. A hazai elsődleges munkaerőpiacon dolgozók száma 34 ezerrel, a külföldön dolgozóké 13 ezerrel nőtt, a közfoglalkoztatottaké 6 ezerrel csökkent az egy évvel korábbhoz képest.

A munkanélküliek száma 2023 novemberében 207 ezer, a munkanélküliségi ráta 4,2 százalék volt. A 2023. szeptember-novemberi időszakban a 15-74 éves munkanélküliek száma 29 ezerrel, 212 ezerre, a munkanélküliségi ráta 0,5 százalékponttal, 4,3 százalékra nőtt az egy évvel korábbihoz képest.

Forrás: MTI

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fideszes gyökér
@Maccska: nagyszerűen lopunk, ez a lényeg.
A büdösmagyarok pedig ott rohadjanak meg.

Továbbra is Éljen Orbán Viktor, a Lopás Fejedelme!
Neked is van mit lopni?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
izéke
Én is én is én iiiiis had adjak nekik annyi pofont,ahányat én akarok és ahányan megbíznak vele :)))))))))))))))
kereső
@Őrnagy: Ne hadoválj, ekkora jövedelmi kjülönbségek ki sem alakulhattak a kádár rendszerben- léteztek kiváltságok: párt és kormány felső vezetés , de slussz. Hiszen a "kisipart" épp. csak megtúrték- az nem gazdagodott meg, hiszen hamatrébb fizetett adót, mint ahogy beveuették az szja-t, és a ta-ot( egyik sem a rendszerváltás találmánya, és az ÁFA sem).
Légy szives ne beszélj a levegőbe- hanem akkor név szerint azokat a "repülős giziket". Te is hol éltél?? - vagy csak néztél, de nem láttál.
A vagyon koncentráció, és a jövedelmi különbségek megnövekedése meg a az orbán rendszer jellemzője- gyakorlatilag lassan már csak nagyon gazdagokról, és szegényekről beszélhetünk- az az eddigi "középosztály" , amely csak egy nagyon vékonyka sáv a kettő között- lassan zsugorodik-és csúszik lefelé( ők lennének a polgárosodás alapja). Lesz egy nagyon hazdag nemzethy arisztokrácia- a maga kastélyaival, van néhány a saját tehetségéből, szorgalmából jómódú- és van a többi, a társadalom 85-90 %-a, miközben a vagyon 60%-a a felső tiz százalék kezén. Ez lenne a Kádár 2,0 ???

És, ha még mindig csak "gyagyázni" tudsz, és hülyeségeket mondani- ne szólongass engem. Reagálni csak orbitális hazuhságok, és éhbekiáltó baromságok okán fogok- mint most.
rücsü41
Ez már haladás, a kormány várja a 2023-as év adatait, a pofonokat!Legalább is a cikk szerint.Hogy tanul -e belőle?Nem hiszem.
bence
Majd meghamisítják ezt is mint eddig mindent !
jáger laszló
Lépünk,lépegerünk előre tyúklépéssel
De vannak akik 7 mérföldes csizmával!!
Ennyit a valóságról
barátilag
J.L.
kereső
@Őrnagy: Hazudsz, mint mindig obsitos. De, ez már megszokott a fideSS -estől, mert ott alapkövetelmény. De teszed ezt minden tényleges cáfolat nélkül- fosod a szót bele a nagyvilágba. Te még az NER-es átlagnál is szemetebb vagy, az észbeli képességeid meg alulról karcolják a béka hátsóját. Te nem "gyagyás" vagy, hanem egyszerúen csak egy buta hülye.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok