A Gyenes Resort Kft. nagyon úgy tűnik, hogy csupán egy dolog céljából jött létre 2019-ben.

Jóárasított luxusnyaralót intézett a főfideszes mintagyereknek, most megszüntetik a céget

A fideszes anyukák kedvence ügyesen vesz nyaralót. Forrás: Átlátszó

· megvettek egy balatoni luxusingatlant,

· majd potom pénzért kiadták Varga Mihály pénzügyminiszter családjának.

Miután a legalább 169 millió forintot érő nyaralót Vargáék megvették tőlük, a cég le is húzta a rolót – írja az Átlátszó.

2022 februárjában derült ki, hogy a fideszes pénzügyminiszter havi 150 ezer forintért bérel egy 200 négyzetméteres, kertes, medencés luxusházat a Balatonon. Az ingatlan akkor még a Gyenes Resort Kft. tulajdonában állt, amit egy Horváth László tiszteletbeli kazah konzul érdekeltségébe tartozó vállalkozás alapított 2019-ben. A kft. tulajdonosa a Zele-Invest Ingatlanforgalmazó és -befektető Kft. volt, amely nagyjából akkor vette át a céget, amikor Varga kibérelte a villát a családjával.

A cég 2020-as évről szóló beszámolójában a tárgyi eszközöknél Ingatlanok címszó alatt egy 169 millió forintos összeg szerepelt – ami valószínűleg a ház árát takarta. A kft. bevétele 600 ezer forint volt, Varga Mihály pedig saját bevallása szerint nyár óta bérelte az ingatlant. Ebből a lap arra következtetett, hogy havonta 100 ezer forintot fizethetett a miniszter a luxusvilláért.

Varga Mihály erre Facebook-oldalán közölte, hogy havi 150 ezer forint a bérleti díj, ami szerinte megfelel a környék piaci árainak.

Ingatlanos szakértők szerint akkor, ennyiért legfeljebb egy háromszobás lakást lehet tartósan bérelni a Balatonnál. Az ingatlanos oldalakon hasonló paraméterekkel rendelkező villa havi 500 ezer forint alatt nem létezett a felkapott környéken. A balatoni ingatlanok árait tekintve még egy hétre is nagyon kedvező lett volna a miniszter által fizetett havidíj.

A Varga család aztán nem sokkal később úgy döntött, megveszik a nyaralót – ez a miniszter vagyonnyilatkozatából derült ki. Hogy milyen áron sikerült hozzájutniuk az ingatlanhoz, azt akkor még nem lehetett tudni, de a Gyenes Resort Kft. 2022-es pénzügyi beszámolójából kiderült egy becsült ár. A kft. ugyanis 169 millió forintért vált meg egyetlen ingatlanától, továbbá 22 millióért egyéb berendezéseitől.

Vagyis Vargáék háza legalább 169 millió forintba került.

Más vagyontárgya és – a bérleti díjon kívül – egyéb bevétele nem volt a cégnek. Pedig az Átlátszónak Zele Sándor ügyvezető azt írta, a cégcsoportjuk közel harminc éve foglalkozik ingatlanok fejlesztésével, működtetésével és forgalmazásával, az ország számos helyén jelen vannak, valamint további fejlesztéseket terveznek.

A cégadatbázis információi szerint a Gyenes Resort kft. tavaly év végén végelszámolás alá került, gyenesdiási fióktelepük pedig bezárt. A társaságnak 2023-ban már egyáltalán nem volt bevétele, csak 110 ezer forintos vesztesége. Így nem csoda, hogy a tulajdonos inkább „bezárta a boltot”.

Mivel a cégnek a pénzügyi beszámolók alapján öt éven keresztül csak egy ingatlana és annyi bevétele volt, amennyit a Varga család bérleti díj fejében fizetett nekik, majd miután a házat eladták, a cég meg is szűnik, nehéz nem azt hinni, hogy a társasággal csupán a pénzügyminiszter ingatlanbizniszét próbálták elfedni.

Forrás: Átlátszó
Fotó: Átlátszó

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Nocsak, és ez lenne az "emberarcú" fideszes? De nem az! Legfeljebb nem olyan kirívó megjelenésű, de éppen olyan hazug, tolvaj, törvénnyel visszaélő, mint az összes többi!
Sakk Matt
150 ezerért?! Egy jobb helyen lévő budapesti panel albérletért többet kérnek!
jáger laszló
Varga szerint semmi nyereség!!Ráfizetés az egész!
Hiszem, ha akarom!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok