A tavaly szeptemberi abszolút többség idén januárra relatívvá, 52 százalékról 48 százalékra olvadt kormányváltást akarók körében.

Már nem akarják elzavarni a Fideszt a magyarok

Egyelőre működik a mindent megmérgező fideszes propaganda. Forrás: Pixabay

A kormánypártok újból erősödni kezdtek, az ellenzéki pártok pedig gyengülni, nőtt a bizonytalanok száma is – írja a hvg.

Ma minden harmadik ember, a választani tudó „biztos” szavazók közül pedig minden második a Fidesz–KDNP-re voksolna. Januárban a szavazókorú népesség 32 százaléka szavazna a Fideszre, ami nem közelíti meg a tavaly februári 35 százalékos csúcsot.

A második legnépszerűbb párt a DK, de támogatottsága jelentősen visszaesett januárra: a tavalyi 9-7 százalékról 6-ra. A DK-t a Mi Hazánk követi, 5 százalékos támogatottsággal (tavaly szeptemberben még 7 százalékon állt). Az összes ellenzéki párt támogatottsága csökkent egy-két százalékot januárra, egyedül a Jobbiké stagnált 4 százalékon.

A párt nélküliek száma nőtt, tavaly februárban még 27 százalék volt a bizonytalanok aránya, idén januárban már 36. A választani tudó „biztos” szavazók körében is tarol a Fidesz–KDNP, 53 százalék szavazna a kormánypártra. A DK-ra 11, a Mi Hazánkra pedig 8. Őket a Momentum (7 százalék) és az MKKP (6 százalék) követi.

A felmérést január 9. és 11. között készítette a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet 1000 fős országos reprezentatív minta telefonos megkérdezésével. A minta kisebb torzulásait súlyozással korrigálták, így az jól tükrözi a szavazókorú lakosság településtípus, nem, életkor és végzettség szerinti összetételét. (Hibahatár ±3,5 százalék.)

Bár a Fidesz rekordméretű inflációval és az elmúlt 13 évben nem látott gazdasági nehézségekkel találta szemben magát 2023-ban, és több százezer szavazót vesztett, ebből az ellenzék nem igazán tudott profitálni.

Forrás: hvg
Fotó: pixabay

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Hazugság az egész!
A hülyemagyar maffiahívőkben akarják tartani a nemlétező lelket...!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@KisTehen: Nem lett volna egyszerűbb ha egyben leírod? Vagy kommentenként jár a zsozsó? Egy 65" - os 4K OLED tévé mennyire számít réginek? Lecseréljem szerinted?
vacsi
Persze, hogy nem! Ezt eddig is tudtam.
division
@Maccska: Nem kamuztam, tényleg van ahol a mai napig nincsenek bekötve ezek a csatornák, nézz kicsit jobban utána. Ezt a hülye brüsszelezést meg be lehetne már fejezni, ahogy a libernyákozás is nagyon fárasztó már. A százalékok terén meg tényleg van még hova fejlődnötök, hiszen még mindig kitartotok a 32,2% - os pedagógus béremelés mellett, ami sok esetben még a 2% - ot sem éri el. Én is Fideszes voltan hosszú évekig, de attól még nem ment el az eszem...
division
@Maccska: Akkor szerinted ez az emelés teljesen igazságos. Amúgy meg nem érdekel sem az ATV, sem az RTL, neked továbbra sincs fogalmad arról miről is beszélek. Pont most van szó róla amúgy a tévében, hogy kizárólag a gyakornokok kapják meg a 32,2% - ot, akkor miért nem ezt mondták már az elején? Gondolom szerinted teljesen normális, hogy egy 30+ pályán lévő pedagógus 2% - os emelést fog majd kapni, és egy gyakornok aki még szart sem tett le az asztalra közel annyit fog kapni. Ugye nem akarod hogy gratuláljak ehhez a sötétséghez?
division
@Maccska: Ezen meg már csak sírni lehet:
nepszava.hu/3222976_oktatas-pedagogusber-statusztorveny-belugyminiszterium-szakkepzes
Ja igen, és érdekes módon saját maguknak nem kérdés a több százezres, milliós emelés, ahhoz még Brüsszel sem kellett. Nekem ellenben hogy meglegyen havonta az a 7 számjegy végig kell dolgoznom minden hónapot. Nyilván ez nem gond, ez természetes, csak kár hogy ez nem mindenkire vonatkozik (vajon a propin a Fidesz hazugságait védő kommentelők mennyit kapnak a 24 órás ügyeletért)? Vagy tényleg van aki ingyen is vállalja hogy hülye legyen? Persze egy zsák krumpli is már sokakat képes ösztönözni, vagy egy egyszeri nyugdíjemelés, de a 6 elemi is közrejátszhat ebben, vagy ha rokon, sógor jól helyezkedett annak idején.
division
@Maccska: Hát persze, az teljesen normális hogy lassan itt a februári fizetés és még a kormány sem tud konkrétat mondani, ahogy a pedagógusok sem tudják mekkora lesz a bérük. Kész röhej már ez az egész, de már akkor az volt amikor jöttek ezzel a brüsszeli maszlaggal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.