Jól tudtuk, hogy idén drámai év vár Európára, s már a januári hónap is bővelkedett meglepetésekben. Ijesztő jövőképet vázolt fel az Európai Külkapcsolati Tanács múlt héten megjelent felmérése, amely a populista pártok előretörését jövendölte a júniusi európai parlamenti választáson, s egészen a közelmúltig nem láttunk olyan fejleményt, amely megtörhetné ezt a szélsőségek felé sodródást, az aggodalom által átszőtt tanácstalanságot, valamit, ami legalább fékezhetné Európa jobbra tolódását. A félelmet tetézte Charles Michel, az Európai Tanács elnökének néhány héttel ezelőtti bejelentése, aki közölte, mivel a következő EP tagja kíván lenni, ezért idő előtt távozik az Európai Tanács éléről, vagyis a következő elnök megválasztásáig, várhatóan decemberig, az EU soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor veheti át ideiglenesen a tisztséget. Bár a tanácsi elnökség konkrét hatalmat nem jelent, a magyar kormány, s a hozzá hű sajtó azt sugallhatná: miniszterelnökünk az...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Összességében is egy remek kis írás,

azonban a neoszava.hu legfrissebb vélemény-e utolsó mondata valóságos telitalálat

A portál publicistája Rónay Tamás „A kormányfő tévedése” címmel elmélkedik a szélsőjobb „populista pártok előretörésének” várakozásairól.
Számos felettébb releváns megállapítása – mint például, hogy Charles Michel, az Európai Tanács elnökének távozása arra adna lehetőséget, hogy „Bár a tanácsi elnökség konkrét hatalmat nem jelent, a magyar kormány, s a hozzá hű sajtó azt sugallhatná: miniszterelnökünk az őt megillető helyre, Európa trónjára került.” - mellett a cikk végén igencsak találó megállapítást is tett:
„Elfelejti (mármint Orbán), hogy Európában élünk, egy olyan kontinensen, amely a legreménytelenebb helyzetben is képes visszatérni a demokratikus gyökerekhez és kilökni magából azokat, akik az eszmeiség fölé helyezték saját hatalmukat. ”! =))

Amit jól árnyal az oda tett reklám: „
A zsarolás lett a magyar külpolitika alapja – derül ki a Népszava közéleti podcastsorozata, a Hol élünk? e heti adásából.”!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.