A 2022 nyarán megvett 740 millió köbméter, mintegy 7880 GWh, különleges földgázkészlet átlagos bekerülési ára 255 euró/MWh volt, átszámítva 1114 forint köbméterenként, miközben szerdán a holland TTF gáztőzsdén 30,2 eurón zárt a márciusi kontraktus ára, ami átszámítva 122 forint köbméterenként. Ráadásul a 255 eurós ár nagyjából 5 euróval magasabb is volt, mint a legmagasabb ár a gáztőzsdén. A vásárlás után pedig szinte pillanatokkal kezdett meredeken zuhanni az ár a TTF-en.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Hagyjuk már ezt a "gáztőzsdét", prompt-ra nem lehet sok gázt venni, mert akkor magunknak vernénk fel az árat...!
Már mindenki beszerezte a fűtési gázszükségletét, nem vesz senki nagy tételben. Persze, hogy ilyenkor alacsony a tőzsdei ár...! :)
Sámannus
Hát kiderül, hogy lng-vel könnyebb lesz Bár még nem tudjuk hogyan. A makói árokban pedig még azóta sem termeli a gázt a sámánbot, amit a rasszista hülyék levertek a kúthoz.
Sámannus
Szíjj le Petya pedig hogy örült hogy ezzel is segítjük az oroszokat visszafoglalni bennünket.
csak úgy....
@verőce21: védeni kell,még a biztosat is védeni kell...
néked melyik szakmunkás képzöböl származik a közgazdász egyetemi bizid? :)
izéke
@csak úgy...: kifizettetik a lakossággal azt a drága gázt,nem fog a nyakukon maradni,sőt,lehet,hogy vesznek hozzá még hasonló áron :)))) mit is mondott nagyferó alig egy hónapja? Hogy milyen jófej putyin hogy ilyen olcsón ad gázt a magyaroknak :)))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.