Már egy ideje titkolózni próbálnak, miközben az országot már teleszórták a plakátokkal, miszerint nem akarunk génmódosított ukrán gabonát. 

A kormány valamit nagyon nem akar elárulni a Magyarországra importált ukrán gabonárólMTI/Balázs Attila

Hadházy Ákos még előző év novemberében írt arról, hogy a NAV erősen titkolózik az ukrán gabonaimport ügyében. Az adóhivatal akkor törvénytelen módon megtagadta a válaszadást egy egyszerű kérdésre: 2023-ban, havi bontásban mennyi ukrán gabonát vámkezeltek, illetve mennyit exportáltak tovább.

Ennek a történetnek az az előzménye, hogy áprilisban a kormány megtiltotta az ukrán gabona importját, arra hivatkozva, hogy az olcsó termék tönkreteszi a hazai termelőket. A független politikus ugyanakkor azt mondta akkor, hogy ő információkat kapott arra vonatkozóan, hogy az import ugyanúgy zajlik tovább, a korábbi ütemben.

Akkor tehát a NAV nem akart részleteket elárulni, és most sem túl közlékenyek Hadházy szerint.

Időközben ugyanakkor egyre nagyobb feneket kerítenek az ügynek.

A propagandisták szerveztek például egy „gazdatüntetést“ Záhonyban, illetve a Nemzeti Konzultáció eredményeit is mindenhol közzétették – eszerint a magyarok 99%-a mondott nemet a „génmódosított ukrán gabonára”. Az adatok pedig ennek ellenére sem hajlanódak kiadni.

Tállaitól csak annyit szerettem volna megtudni, hogy – havi bontásban – mennyi ukrán termény érkezett be és mennyi hagyta el az országot. Azután fordultam hozzá (pontosabban a főnökéhez, Varga Mihályhoz), hogy a NAV egyszerűen megtagadta a válaszadást. Csak annyit árultak el, hogy 1,5 millió tonna gabona érkezett be tavaly szeptemberig az országba. De azt többszöri felszólításomra sem mondták el, hogy ebből mennyi ment ki, ahogy azt sem, hogy havi bontásban hogyan alakultak a számok. Így nem tudjuk meg, hogy az 1,5 millió tonna mekkora hányada érkezett a „behozatali tilalom“ után, azt meg pláne nem, hogy ebből mennyit „magyarítottak“ csalók

– írja a politikus.

Szerinte két oka lehet ennek. Az egyik, hogy a NAV-nak nincsenek adatai arról, hogy mennyi ukrán búza jött be és abból mennyi hagyta el az országot. Vagy:

A NAV tudja ezeket a számokat, de ha elmondaná, azzal beismerné, hogy a kormány nem védte meg a termelők érdekeit. Sok olyan információt kaptam ugyanis, hogy „csókos” gazdák az olcsó ukrán búzát adták tovább sajátként.

Hadházy azzal zárja a bejegyzést, hogy

néha a mellébeszélés többet mond a részletes adatoknál is.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
fideszék ismét zseniálisan verik át és hergelik az ukránok ellen a génmanipulált ,tökkelütött híveiket!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tunes1106
@balos: Megölték sismándi bio gazdaságot is.
Ezodabasz
A "háború" előtt is azt ettük és most is...
balos
@Tunes1106: Mindent ami a népnek jó,azt tönkre teszik és szarér húgyér adják a családjuknak!Aztán pedig feltőkésítik,hogy megmutassák milyen jó " saját család barátok"!Nem véletlen,hogy nem hagynak minket az árok szélén!Majd a keleti exportált munkások betakaríztanak minket az árokba!
jáger laszló
Genetikailag módosított ukrán gabona!!!???
Akkor most a nyugati genderek eszegetik!!
Vagy az afrikai szegények!!??
csak érdeklődöm
barátilag
J.L.
Tunes1106
@jáger laszló: www.un.org/en/black-sea-grain-initiative itt választ találsz a nagy afrika ukrán megmentèshez a gabonával gondolom az ensz neked hivatalos

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok