2023-ban jelentős, 7,9 százalékos éves mínuszt tapasztaltak a magyarországi boltok forgalmában – áll a hvg.hu friss jelentésében.

Nem vásárolunk – Drasztikus csökkenés tapasztalható a boltok forgalmát illetően – itt a 2023-as mérleg

Fotó: Pixabay

Az infláció hatása érezhető volt, és a legnagyobb visszaesést az üzemanyag-kiskereskedelem szenvedte el 19,5 százalékos csökkenéssel.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 4,6, a nemélelmiszer-kiskereskedelemben 6,4 százalékos visszaesés volt megfigyelhető.

A hvg.hu szerint tavaly decemberben azonban már mutatkozott némi élénkülés, amikor a forgalom csak 0,2 százalékkal maradt el az előző év azonos hónapjához képest. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 1,3 százalékos növekedést regisztráltak, míg a nemélelmiszer-kiskereskedelem 3 százalékos visszaesést mutatott.

Az országos kiskereskedelmi forgalom folyó áron 1811 milliárd forintot ért el 2023 decemberében. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletek aránya 49 százalék volt, míg a nemélelmiszer-kiskereskedelemben 37 százalékot, az üzemanyagtöltő állomások üzemanyag-forgalmában pedig 14 százalékot realizáltak. A kiskereskedelmi adatokba nem tartozó gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásai pedig 4,2 százalékkal nőttek az év utolsó hónapjában.

Forrás: hvg.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Mert mint tudjuk: a maffiának Magyarország az első.
Látszik...
jáger laszló
Hát így spórol a magyar,akkora a jólét!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Béla333
Mert mint tudjuk: a maffiának Magyarország az első.
Látszik...
simmering73
Ezt hozza magával az egyszámjegyű infláció meg a 600 ezer ft feletti kereset.
Sztyepospista
Kérezem én, hogy MIBŐL vásároljak ? A nyugdijamat 11 éve nem emelték, csak az infl. miatti KOMPENZÁCIÓT kaptuk.
Nessy
@Sztyepospista: Néha még azt sem. Nyugdíjas kosarat már rég nem számolnak! Lehet, hogy olcsóbb lett a tv, számítógép, toronydaru, de egyikből sem lehet ebédet főzni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.