A szülők szerint orvosi mulasztás okozta lányuk halálát – írta meg az RTL.

„A doktor úrnak az volt a válasza, hogy én nem vagyok Jézus Krisztus” – megszólaltak a tüdőgyulladásban elhunyt lány szülei

Fotó: RTL

A 13 éves Nikolett néhány napon belül vesztette életét egy tüdőgyulladás következtében, most pedig szülei, Ferenc és Melinda, könnyeikkel küzdve nyilatkoztak az RTL-nek.

Elmondták, hogy  jogi lépéseket terveznek, hogy kiderítsék, miért nem rendelte vissza őket a háziorvos, és miért küldték haza az ügyeletről.

Az interjú során Nikolett édesanyja részletesen meséli el, hogyan hangzottak lánya utolsó szavai:

"Apu, vigyél haza."

 A szülők szerint az orvosok későn ismerték fel, milyen súlyos a helyzet. Nikolett otthon gyógyult az orvos tanácsára, de amikor állapota romlott, szülei Mátészalkára vitték az ügyeletre.

Az orvosok hazaküldték őket, de két órával később már ismét az ügyeleten találták magukat. Innen a lányt Nyíregyházára szállították mentővel, de másnap reggelre már elhunyt.

Az interjúban Melinda elmeséli, hogy mikor felhívta a rendelőt lánya tünetei miatt, a háziorvos influenzajárvánnyal magyarázta a panaszokat. A következő napon ismét hívta a rendelőt, de azt mondták neki, legyen türelmes. Másnap Ferenc is beteg lett, így emlékszik vissza a látogatásra a rendelőben:

„Elmondtam a tüneteimet, megnézte a torkomat, írt egy gyógyszert. Azzal folytattam, doktor úr, tegnap a lányom volt itt magánál, de az állapota romlott, egyre magasabb a láza, négyszer kellett vizes ruházni. Erre a doktor úrnak az volt a válasza, hogy én nem vagyok Jézus Krisztus, közben vetett egy keresztet, hogy egy nap alatt meggyógyítsam. És utána még azt mondta, hogy várjak 4-5 napot, és meg fog gyógyulni.”

Aznap este Nikolett látszólag jobban lett, még videochatelt is a barátnőjével. Később oldal-, és hátfájdalmakra panaszkodott, ezért bevitték az ügyeletre, ahol az orvosok megdöbbentek, miért nem küldték fel rögtön a gyereksürgősségire.

Nyíregyházára szállítás után kétoldali tüdőgyulladást állapítottak meg, majd lélegeztetőgépre került.

Ezután derült csak ki a szülők számára, hogy mennyire súlyos is a helyzet.

„Kijött, biztos, vagy 40 perc után, mondta, hogy nagy a baj, mert annyi vér volt a tüdején, hogy a csövet alig tudta neki a tüdejében elhelyezni, nem látta. Közben leállt a szíve. Újra kellett éleszteni, hosszas újraélesztés után újraéledt, de azt mondta, hogy még van 15-20 perc, amíg kritikus. És akkor elment, de már nem volt 10 perc visszajött és mondta, hogy nem tud rajta segíteni. Hiába mondtuk neki, könyörgünk segítsen, de nem tudott”

– mondta könnyeivel küszködve az édesanya.

Nikolett kitűnő tanuló volt, kézilabdázott, és mindenki szerette őt Nagyecseden.

Forrás: RTL

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1kaszás
Valoban elszomorito, hogy 2024-ben tüdögyulladásban érjen véget bárkinek az élete.Szörnyübb az, hogy ezt a helyzetet ÁLLAMI szinten gerjesztetik, már vagy tiz valahány éve.Elég csak a várolistákat megnézni, 2-töl 6 év.És ez csak ugy csökken , hogy az idösebb páciensek nem élik meg.Ez is tudatos. Az eseményre valo tekintettel visszafogtam magam.
Részvét a családnak.
Méhes
ott magánbiztosítók vannak ,jó pénzért itt is lehet
Dr. Proktor
Ha nem vizsgálta meg a kolléga a kislányt, nem hallgatta meg a tüdejét, nem nézte meg a nyelvét, nem mérte meg a vérnyomását - akkor bizony nem hibázott hanem bűnt követett el...
Részletesebb vizsgálatra a rendszer sajnos nem hagy időt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.