A londoni székhelyű EU Today szerint „a magyar kormányzó párt újra nyersen helyreutasította a parlamentet a svéd NATO-csatlakozás ügyében” – írja a Hírklikk.

Az USA és a NATO együtt szankcionálhatnia majd Orbánékat: már legkevésbé megbízható tagállamnak minősített minket

A hat ellenzéki párt indítványára összehívott ülés végül nem jött létre, mert a Fidesz képviselői távol maradtak, és ezzel megakadályozták a szavazást.

Törökország januárban már ratifikálta a svéd csatlakozást, ezzel Magyarország az egyetlen maradt a 31 tagállam közül, amely még nem tette ezt meg.

A csatlakozást Magyarország, szavakban támogatja, de nem cselekszik. A magyar ellenzék azzal vádolja Orbánt, hogy személyes érdekből akadályozza a szavazást, és ez általában is jellemzi a fellépését a nemzetközi porondon, miközben közeli kapcsolatokat ápol Putyinnal, és ezzel aláássa a NATO, valamint az EU egységét.

Az EU Today cikke azt is megemlítette, hogy Ben Cardin szenátor, az amerikai szenátus külügyi bizottságának elnöke már célzott arra, hogy az obstrukció miatt szankciókat vethetnek ki, és Magyarországot a

legkevésbé megbízható NATO-tagállamnak minősítette.

Magyar tisztségviselők jelezték, hogy addig nem lesz ratifikálás, amíg a svéd miniszterelnök el nem látogat Budapestre tárgyalni, a svéd politikus azonban kitart amellett, hogy szívesen keresi fel Budapestet, de csakis a csatlakozás ratifikálása után.

A Fidesz azt sugallta, hogy a következő ülésszakon, megtörténhet a ratifikálás, de ennek előfeltétele Kristersson budapesti látogatása.

Forrás: Hírklikk

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Nincs még egy ilyen gusztustalan fej ebben az országban...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Horizont
A Propira 2 nap alatt ráeresztettek egy rakás agyatlan eszetlen új barmot. Szarul állnak szó se róla.
Béla333
Ezek a barmok gerjesztettek egy nagy problémát ezzel a svéd NATO csatlakozás blokkolásával, ami egyedul Putyinnak felel meg.
Most meg majd heroikus küzdelemben vagy másfél év után megszavazzák és minden hülyemagyar maffiahívő odáig lesz a gyönyörtől, hogy milyen ügyesen kormányozzák ezek a maffiózók az országot.
Holott a szomszéd Józsi bácsi már másfél éve megoldotta volna az egész dolgot, ha ő lenne döntési helyzetben.
De még Mari néni is a másik szomszéd...
simmering73
@TaknyostPofozó: Hogy stagnál a stiglinc? Stabilan vagy csak pőrén retusálod a stellázsit? Taknyos Faszkalap.
Horizont
@TaknyostPofozó: Kocsmába jársz te seggfej?
Berúgtad az ajtót úgy ahogy ott szoktad?
Ezért kár volt idejönnöd. Húzhatsz is el.
Kevés vagy te ide, felzabálunk.
Horizont
@m73: Szerintem ezek újak. Fizetett köcsögök.
Clavigo
@TaknyostPofozó: Miért nem " békemenetelsz " valahol,,buzika..? Nincs napidíjas megbízás , te agyatlan ? Vagy még nem találtál haza az utolsóról,,te gyagyás ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.