Lezárta a januári ügy vizsgálatát az NNGyK, megvan az eredmény.

Kivizsgálta Curtis anyjának esetét a népegészségügyi központ

Kép: Curtis / Facebook

Felháborodott posztban számolt be januárban Széki Tibor, azaz Curtis arról, hogy édesanyjával mennyire méltatlanul bántak a betegszállítók: mezítláb, köntösben, egy műanyag székre ültetve hagyták otthona ajtaja előtt, sőt, Széki szerint még le is teremtették a nőt, hogy miért hozatta haza magát, ha nincs itthon senki.

Az esetre február 8-án reagált a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ is azzal, hogy lezárta az ügy kivizsgálását – írja a Telex. Tömören arra jutottak, hogy a kórház és a mentőszolgálat nem hibáztak, ellenben a privát betegszállító cég igen. Megállapították:

A betegszállító jogszabálysértést követett el azzal, hogy a szállítási időtől eltérően szállította haza a beteget, továbbá azzal, hogy munkatársai nem győződtek meg arról, hogy a beteg teljes biztonsággal hagyható otthonában.

A központ szerint a ugyan szolgáltató megtette a szükséges intézkedéseket, amikor kirúgta a beosztottat, aki otthagyta Curtis anyját, de a céget így is figyelmeztetésben részesítették, valamint kötelezték szolgáltatói belső szabályozásának kiegészítésére.

Forrás: Telex

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok