Portik viszont életfogytiglant kapott a Fenyő-gyilkosság ügyében.

Hosszú indoklás után kiderült: Gyárfás Tamást nem tartóztatják leMTI/Balogh Zoltán

A Fővárosi Törvényszék hét év fegyházra ítélte Gyárfás Tamást, egykori médiacézárt, a Magyar Úszó Szövetség korábbi elnökét, az alvilági körökben mozgó Portik Tamás életfogytiglant kapott – tudta meg a blikk.hu. Gyárfás Tamást bűnsegédként, Portik Tamást felbujtóként elkövetett emberölésben találták bűnösnek Fenyő János meggyilkolásában.

A lap arra is rámutat, hogy órákig indokolták az ítéletet, végül kiderült, hogy Gyárfás Tamást nem veszik őrizetbe.

Az ügyészség bár kérvényezte Gyárfás letartóztatását, a bíróság elutasította azt. A házi őrizetet, illetve a nyomkövető elrendelését sem tartják fontosnak, mert az indoklásuk szerint eddig sem állt fent a szökés veszélye.

A hosszú indoklás végén derült ki, hogy a bíróság valójában nem az eredeti vádiratban szereplő felbujtás bűncselekményben marasztalta el Gyárfás Tamást, hanem az enyhébb bűncselekmény miatt a bűnsegédként ráutaló magatartása miatt.

Póta Péter bíró továbbá enyhítő körülményként értékelte Gyárfás idős korát, a cselekmény távoli időpontja, a büntetlen és példás előéletét.

Forrás: blikk.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Sokba fáj ez Gyárfásnak, de megéri..
teuton
Na ez ugye megint a "jogallam"!!! 7 ev fegyhaz var ra, de szabadlabon van es marad, holott a törveny szerint akire több, mint 3 ev var, azt azonnal elözetesbe teszik. Mast meg elözetesbe tettek, akire kevesebb, mint 3 ev vart, de felfoggesztettel meguszta. Ja, ö ellenzeki volt...
nejlontacskó
@teuton: erről egy etnikai vicc jut eszembe.

Egy buszon utaznak a fehér és fekete gyerekek, fehérek elöl, feketék hátul, összeverekednek. A tanárnő nem bír velük, megkéri a sofőrt hogy segítsen. A sofőr leszálít mindenkit a buszról, azt mondja:
- Itt nincs megkülönböztetés, felejtsétek el azt, hogy fehér, meg fekete, képzeljétek azt, hogy mindegyikőtök kék! Na, vissza a buszra, világoskékek előre, sötétkékek hátra!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.