Teljes mértékben elfogadhatatlannak tartja Novák Katalin tanácsadója a kegyelmi döntést.

Czeizel Barbara is elfordulhat Nováktól, várja az államfő „indoklását, belátását, döntését”

Kép: Youtube

Lackfi János, Gundel-Takács Gábor és Tomán Szabina után Novák Katalin újabb tanácsadója sorolt ki az elnöki kegyelem mögül – írja a hvg.hu. Megkeresésükre Czeizel Barbara azt nyilatkozta arról, hogy az államfő megkegyelmezett egy pedofil bűnügy elítéltjének:

Teljes mértékben elfogadhatatlannak tartom a kegyelmi döntést

A Budapesti Korai Fejlesztési Központ intézményvezetője egyike annak az eredetileg 16 közéleti szereplőből álló stábnak, akik tanácsadóként segítik Novák Katalin munkáját. A stáb létszáma napról napra apad, Szörényi Levente például pénteken jelentette be lemondását.

Czeizel válaszában az is szerepelt, hogy az ügyről alkotott véleményét, gondolatait és javaslatait is megosztotta a köztársasági elnökkel. Arra viszont nem válaszolt a lapnak, hogy lemond-e. A tanácsadó azzal zárta:

Várja „az Elnök asszony indoklását, belátását, döntését”.

Novák Katalin tavaly április 27-én, a pápalátogatásra hivatkozva kegyelmet adott K. Endrének, aki a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyetteseként el akarta érni, hogy az intézmény pedofil igazgatójára terhelő vallomást adó gyerekek vonják vissza ezt a vallomásukat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.