Vasárnap este interjút sugárzott a Partizán Magyar Péterrel, a képviselői mandátumáról szombaton lemondott egykori igazságügyminiszter Varga Judit volt férjével – írja a HVG.

Varga Judit volt férje hadat üzent Rogánnak, és úgy fest, nála van az atombomba

A Diákhitel Központ volt vezetője magáról azt mondta, hogy 2002-ben az egyetemen kötött barátságot Gulyás Gergellyel, utána lépett be a Fideszbe, mindig is a nemzeti oldalon állt, Mádl Ferenc a keresztapja például, a 2006-os rendőrattak áldozatait is fiatal ügyvédjelöltként segítette. Vagyis, mint mondta, ízig-vérig be van kötve erre a politikai oldalra, bár rendszerkritikus elemnek tartja magát, szigorúan befelé fejezte ki a nemtetszését, amikor úgy érezte, nem jó irányba mennek a dolgok. Ilyen volt például az is, amikor az egyetemek alapítványba szervezésével nem értett egyet. Gulyás Gergelyt eddig a barátjának tudta, de vele nem egyeztetett a bejelentéséről.

Szerinte mutatkozott arra esély, hogy egy olyan generáció jön a Fideszen belül, akik átveszik az irányítást és más lesz belőle, a felesége is dolgozni ment a kormányba, nem anyagi haszonszerzésből és soha nem is vett el semmit a közösből. Mutatkozott esély arra, hogy megváltozzanak a dolgok, de a hétvégi események ennek alávágtak.

Őt mélységesen felháborította, ahogyan a jobboldali sajtó, Rogán Antal irányításával, a köztársasági elnökkel bánt, függetlenül attól, hogy hibázott. Itt arra gondol, hogy Bayer Zsolt a Magyar Nemzetben beleszállt páros lábbal Novákba, mert ha a sajátunkkal így bánunk, akkor másokkal hogyan bánunk. Szerinte azért hallgatott egy héten át a Sándor-palota a kegyelmi ügyről, mert a Rogán-művektől ezt a tanácsot kapták, majd utána jött Orbán bejelentése. Bayer Zsolt mögött felbujtóként Rogán Antal véli felfedezni Magyar Péter, már csak azért is, mert még az MTI-közleményeket is Rogánék hagyják jóvá, nem kell sokat gondolkodni arról, hogy ki állhat a kommunikációs támadás mögött.

Magyar Péter arról is beszélt, hogy több olyan ügy volt, amely a kelleténél jobban ráégett a feleségére. Ilyen volt a budai lakásvásárlásuk, amelyet hitelből intéztek, és amelyről eredetileg Orbán Viktor, Gulyás Gergely és Rogán Antal tudott, és alighogy Varga elmondta előre az információt nekik, rövid úton kijött az információ a Blikkben. 

Orbán Viktor univerzumában Rogán egyfajta Richelieu

- fogalmazott Magyar és rá célozva azt mondta, azok az emberek röhögnek mindig magukban, akik soha nem állnak ki a nyilvánosság elé, akik sosem elszámoltathatók, és azok viszik vásárra a bőrüket, akik elszámoltathatók.

Arra a műsorvezetői felvetésre, hogy ez nem most kezdődött, Rogán már régen is ilyen pozícióban volt, és a Fideszen belül nem látni kritikát Rogán működését illetően, Magyar azt mondja,

nem biztos, hogy a fideszes világ jól jár Rogánnal, de két fideszes világ van, a külső világ nem lát bele a belső világba.

Arra a kérdésre, hogy a Rogán-művek melyik lejáratókampánya volt a legellenszenvesebb, azt mondja, a bevándorlással kapcsolatos propaganda, számára az, ami egyébként valós migrációs problémára ráépült, már sok volt, de elismeri, hogy a választások megnyeréséhez mindig kellenek ilyen kerettörténetek, ezeket a másik oldalnak inkább eltanulnia kellene, nem kárhoztatnia. 

Hogy milyen volt Novák és Varga viszonya, volt-e köztük rivalizálás, Magyar Péter a volt felesége véleményét tudta megosztani, azt mondta, szerinte a részéről jó viszony volt kettejük között, Varga nem látott versenytársat Novákban, jó személyes viszonyban vannak. 

Arról, hogy a Facebook-bejegyzésében Tónikról, Barbarákról és Ádámokról írt, Gulyás Márton műsorvezető azt kérdezte, ezek szerint Magyarnak ezeket a Schadl György által említett neveket sikerült dekódolnia. Magyar azt mondta, erről elég ennyi, de őt például Ádám, vagyis Rogán kabinetfőnöke hívta fel, amikor nem akarta aláírni a Diákhitel Központnál az említett kommunikációs szerződést, és próbálta rábírni, hogy írja alá.

Amikor azt látod, hogy az egész ország pár család kezében van, akkor hová lehet még hátrálni?

- tette fel a kérdést Magyar, hozzátéve: kialakulhat egy normális országban, hogy pár családé az ország fele?

Én azt gondolom, hogy Rogán Antalnak mennie kell, el kell hinnünk, hogy enélkül is működik.

- mondta.

Ez a rendszer nem annyira stabil, mint amennyire kívülről látszik, bár kívülről nehezen váltható le

– mondta Magyar Péter, hozzátéve, szeretne változást és azt szeretné, ha ez magától, belülről megtörténne, mert amíg a miniszterelnök pozícióban van, ilyen hatalmi centralizációval, ilyen kommunikációval, ilyen szolgálatokkal kívülről nagyon nehéz. Viszont körbenézve, mondja, nagyon gyorsan tudnak összedőlni rendszerek.

Én nem mondom, hogy nekem atombombáim vannak, bár nem mondom, hogy nincsenek, de nem akarok senkit fenyegetni.

Szeretnék változást és szeretném, ha ez magától megtörténne, mondja Magyar, majd arra a kérdésre, hogy készen áll-e arra, hogy komolyabb téteket kitegyen az asztalra, azt felelte: szeretném, ha ez az ország jó irányba menne. Félelem van benned? – tette fel a kérdést Gulyást, mire az a válasz érkezett: Ezek után? Nem meséltem el mindent, sok minden történt, nincs.

Ha én lennék Rogán Antal, akkor nagyon vigyáznék, hogy Magyar Péternek a haja szála se görbüljön

– tette hozzá.

Amikor Magyartól azt kérdezte Gulyás, hogy nem arról van-e szó, mint Simicska esetében, hogy a hallgatása árát próbálja felsrófolni, az igazságügyi miniszter volt férje azt felelte, hogy szerinte meg akarták fizetni a hallgatása árát még jóval korábban, úgy, hogy ő nem kérte. Részleteket azonban nem mondott.

Számára innentől nincs visszaút, mondja, ő ezzel már korábban leszámolt, csak akkor még nem tehette ezt meg. Biztos kellemetlen lesz a mostani kiállása a családja, volt felesége és a gyerekei számára, mondta, de nincs hová hátrálni.

Forrás: HVG

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Értem, de ne tegyünk úgy, mintha ez orbán jóváhagyása nélkül működhetne.
Ezt orbán alakította ki, neki van ebből a legnagyobb haszna.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pusztai
Régebbi cikk: Bemutatjuk Rogán Antal sötét oldalát, a fantommá vált Kertész Balázstindex.hu/belfold/2016/11/11/rogan_antal_titkos_talalkozoi_videon_kertesz_balazs_rogan-halozat/

nem semmi!
Egyik legnagyobb rabló gazember a gülüszemű aljadék.
BŰNÖZŐ mondta a bíróság. Ellenzék meg ...
Pusztai
14 ezer lájk pár óra alatt, nem semmi!!
Pusztai
Maradjunk annyiban a mai ellenzékre szégyen, hogy a magyar történelem legnagyobb gazembere börtönbüntetés helyett szabadlábon van, ámokfuthat, verheti és lophatja szét az országot.
...Csak pár dolog ami miatt sok év börtön járna:
Maradjunk annyiban a mai ellenzékre szégyen, hogy a magyar történelem legnagyobb gazembere börtönbüntetés helyett szabadlábon van, verheti és lophatja szét az országot.

Csak pár dolog ami miatt sok év börtön járna:
-Székházlopás, -lakáscsalás, - nem mi nyerjük a legtöbbet szőlőbányászkodás,
- 2006-os sikertelen állampuccs, 386 rendőr sérülés, 44 súlyos, több 10 mrd rongálás károkozás, és szemkilövetőznek,
- bennfentes kereskedelem Quaestor 20 mrd, - deviza hitelezés rendezés szabotálásáa, -kilakoltatások!!
- adócsalás ingatlan bérbeadás évi 10 mrd nagyságrend vagy 15 éve folyamatos,
- pandémai kezelés következményeként 42 ezer emberrel több halott, ez TÖMEGGYILKOSSÁG,
- Magyarország kiárusítása idegen hatalmaknak ez HAZAÁRULÁS,
- 100 mrd és ezer mrd nagyságrendű közvagyon ellopása, jogtalan gazdagodás,
- CEU elüldözése, Színművészeti szétverése,
- MTA szétverése,
- hatalommal való visszaélés, ügyészség kézivezérlése, ennek okán több ügyészi halott akik öngyilkosok lettek,
devizahiztelesek öngyilkossága, jól menő vállalkozások ellopása erővel /barátom ebbe halt bele/
Pusztai
"Pottyondy szerint ez is történt: 3 napig csak hallgattak Novák kegyelmi botrányáról a kormánysajtóban. Máig nincs magyarázat arra, hogy a gyermekvédelmet hangoztató kormány hogyan engedhetett szabadon egy „pedofil bűnsegédet” – veti fel:

„Annyira hitelesek, mint a kalkuttai kankós szűz. Vagy, mint az ÁVO-s nyilas, amiről Bayer Zsolt tudna mesélni. De a főnit most már ne kérdezzük, jó? Ne zavarjuk ilyen bagatel dolgokkal. Lemondott ez a két boszorkány, mindenről ők tehetnek és pont.”
Ezodabasz
@Pusztai: ma, 16:11 Csak egy apróságot nem értek: Miért kellene megvárni a következő csalással megnyerendő választást??? Megyünk szavazni és csillogó szemekkel áhítattal várjuk a csodát, ilyen feltételek mellett? A tolvajoknak börtönben a helyük! Réges-régen amikor még nem voltak börtönök a kisebb bűnözőket megkorbácsolták, a hazudozók nyelvét amputálták a tolvajok kezeit szintén...azért, hogy ne tudják többé elkövetni a bűnt. Ezzel meg is jelölték az elkövetőt. Ezzel szemben mi van ma? Esetleg egy felfüggesztett börtönbüntetés:))) Vagy házi őrizet? Telik- múlik az idő és ott folytathatja ahol abbahagyta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.