Összehívná a Nemzetbiztonsági Bizottságot az LMP Rogán Antal miatt.

Nemzetbiztonsági ügy lehet a Partizán interjúból

Súlyos dolgokat mondott ki Magyar Péter. Forrás: Partizán

Ungár Péter, a Fidesszel általában barátságos LMP frakcióvezetője a Nemzetbiztonsági Bizottság rendkívüli összehívását kezdeményezte hétfőn.

A közlemény szerint Magyar Péter, a Diákhitel Központ korábbi vezérigazgatója egy vasárnapi interjúban súlyos állításokat tett Rogán Antal miniszteri tevékenységével kapcsolatban, különös tekintettel a szakszolgálat (titkosszolgálat) politikai célokra történő befolyásolására és használatára

– idézi a 24.hu.

Emiatt a Nemzetbiztonsági Bizottságnak az állítások megalapozottsága vonatkozásában soron kívül kellene meghallgatnia Rogán Antal minisztert.

Magyar az interjúban azt állította, hogy „mindenki tudja, hogy Rogán Antal irányítja a kormányzati kommunikációt, szerintem ezt ő se tagadja. Az utolsó miniszteri MTI-közleményt is Rogán Antal hagyja jóvá”. Varga Judit volt férje szerint Rogán már 2022 előtt is befolyással bírhatott a titkosszolgálatokra, azelőtt, hogy hivatalosan is hozzákerültek volna.

Elhangzott: a felméréséket Rogán minisztériuma rendeli meg, a kabinetminiszter látja őket először, és ezzel nagyon sok mindent lehet befolyásolni. Az intézmények azt mérik, amit a megrendelő kér tőlük, mondta, utalva arra, hogy már Novák Katalin lemondása előtt napokkal lehetett tudni, hogy mérik, le kell-e mondania a közvélemény szerint. Azzal pedig, hogy nem engedélyezték Novák számára a kommunikációt, hátrányos helyzetbe hozták. Magyar Péter szerint:

Számomra rossz érzés, hogy vannak vállalható kormányzati szereplők, miközben vannak mások a háttérben, akik sosem vállalják a nyilvánosságot, és ők meg a mögöttük álló körök kavarnak folyton. Ők nem elszámoltathatók, míg mások vállalják a nyilvánosságot, és csak ők elszámoltathatók.

Forrás: 24.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
@Pegero: Analfabeta pege-rovar, süket is vagy??? Magyar maga kerte az interjut, söt több letöseg közül inkabb a Partizant valasztotta. Valszeg 1 közel femillios (!) közönsege miatt! Ugye milyen erdekes, hogy sem a pestiprostik, sem a vadbarmok, sem a valszeg elvesztett sajtoper miatt tönkrement mindenhazug szo lett a müsorszoro? Azonkivül senki nem kenyszeritette öt, hogy a kialkudott 40 perc helyett masfel orat (!) beszeljen, holott sokmindenre csak celzott ("üzentek"), nem nagyon akart neveket mondani, de amiröl beszelt, az pontosan az, ahogyan egy diktatura (Sztalin, Ceausescu, Hitler) vagy a maffia müködik. Akar a sajt embereiket is elteszik lab alol, mindenfele lelkiismeretfurdalas nelkül, es manipulalnak, mindenkit mindenki ellen. Divide et impera...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.