Balog még miniszterként javasolta a kitüntetést, Novák Katalin tanácsadójaként mellette is kiállt. Az LMP arra kéri a kormányt, tegye visszavonhatóvá az állami kitüntetéseket.

Balog Zoltán javaslatára tüntették ki a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját

Kép: Balog Zoltán / Facebook

A bronz érdemkeresztet a bicskei gyerekotthon pedofil igazgatója 2016-ban Novák Katalin jelenlegi tanácsadója, Balog Zoltán akkori miniszter javaslatára kapta meg – írja az RTL. A jogerős büntetés ellenére az igazgató az állami elismerésnek még mindig a birtokosa:

Egy állami kitüntetés ugyanis a jelenlegi szabályok szerint nem visszavonható.

Balog, aki jelenleg református püspök, a kitüntetés ügyében mostanáig nem szólalt meg. Kiállt viszont Novák Katalin mellett, aki belebukott abba, hogy elnöki kegyelmet adott a pedofil igazgató bűntársának.

Az LMP felszólítja a kormányt: haladéktalanul tegyen meg mindent annak érdekében, hogy az állami kitüntetések visszavonhatók legyenek a meghatározott szándékos bűncselekményért elítéltek esetében

– jelentette ki az ellenzéki párt népjóléti és családügyi szakszóvivője vasárnapi, online közvetített sajtótájékoztatóján. Hohn Krisztina szerint a bicskei gyermekotthon egykori igazgatójának példája mutatja, miért kell lehetővé tenni a visszavonást az elismerésre méltatlanná vált személyek esetében.

Forrás: RTL.hu, MTI

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
Most az a közösség aminek a püspöke ez a Balog, semmit nem szól vagy tesz, hogy pedofilokat tüntet ki, lebukás esetén mentet fel?
Magukra húzzák a püspökük aljasságát, erkölcstelenségét, gonoszságát?
Miféle közösség az ilyen?
Havanagi
@szép új világ:Már több portálon is megjelent.Ez egy görény,mindig is az volt.Egy helyezkedő,törtető, sunyi gerinctelen,aljas,stb.És ezt azonnal meg lehet állapítani,amint kinyitja a száját.A reformátusok szégyene.Most elvonult imádkozni.Takarónak használja az egyházat, a hitet!Zülöttek az egyházak is attól a perctől kezdve,mióta összefonódtak a hatalommal és az ő érdekeit szolgálják.Ezek Isten szolgái???!!!
Aki Én
@KisTehen: jól van ez így, a fidesznek vannak kitüntetett pedofiljai.
Yoda69
Mindig is gyanús volt nekem ez a balog gyerek. Most kiderul róla hogy ő is pedofil.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.