Varga Mihály elmondta: a Babakötvény nyújtotta előnyökre a visszaélők nagy összegekkel "repültek rá".

Visszaéltek a Babakötvénnyel, a kormány korlátozást vezetett be

Fotó: MTI/Filep István

A Magyar Közlönyben éjszaka jelent meg egy kitétel, amely szerint csak évi 1,2 millió forint tölthető fel azokra a Start-számlákra, amelyeken a gyerekek számára lehet takarékoskodni Babakötvény vásárlásával is.

Varga Mihály pénzügyminiszter kedd reggel videós bejegyzésben tisztázta a döntés hátterét.

Bejelentés: magasabb kamat a Babakötvényes családoknak, bezárt kiskapu a szabályokkal visszaélőknek.

Februártól rekordmagas, 20,6% a Babakötvény kamata. A családok már 350 ezer gyermeknek gyűjtenek megtakarítást Babakötvényben, amelynek összege eléri a 310 milliárd forintot.

A Babakötvény kiemelkedően magas hozama a visszaélők figyelmét is felkeltette az elmúlt időszakban, akik rövid idő alatt kiugróan nagy összegeket fektettek Babakötvénybe. A kormány álláspontja világos: a Babakötvény magas hozamával és a hozzá járó állami támogatással a gyermekeiknek takarékoskodó családokat kell támogatni, nem pedig a szabályokkal visszaélőket. Ezért a kormány bezárja a kiskaput, és 1,2 millió forintban maximalizálja a Start számlákra évente befizethető összeget. A változás a számlatulajdonosok 1%-át érinti.

- számolt be a Babakötvényt érintő változásokról közösségi oldalán a pénzügyminiszter.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Mielőtt bezárták a kiskaput, nyilván a belső maffiózó tagok kaptak egy jelzést, hogy igyekezzenek befizetni amit akarnak, mert változás lesz!
Mert a maffiában már csak így mennek a dolgok...
Béla333
Mielőtt bezárták a kiskaput, nyilván a belső maffiózó tagok kaptak egy jelzést, hogy igyekezzenek befizetni amit akarnak, mert változás lesz!
Mert a maffiában már csak így mennek a dolgok...
Giovanni Alba
Ezt nem lehetett az eddigi tapasztalatok alapján előre kikövetkeztetni? Ennyire nem lehet a pénzügyi vezetés naiv. Vagy mégis?
Persze van más megfejtés is, olyan macskás, megnyitunk egy aranybányát, kis befektetés, nagy haszon, aztán kicsivel később kerek szemekkel csodálkozunk, hogy nahát, más is látja a pénztermő fát, na, ennek véget vetünk.
Nem ez az első eset, ott voltak a banki kölcsönök előtörlesztései, akinek volt pénze (összeszedte valahonnan) az kifizette a hátralék durván felét, a többit ajándékba kapta. Aki azért vett fel kölcsönt mert nem volt pénze, az meg így járt. A tehetősnek kalács, a szegénynek meg az, amit a paci a hasa alatt himbál, esti fényben.
encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQUgvy4Fc-zQLKzhXaRWNQJFfXe86eGmcFcXjLa6x5JwJNH5U-9ygGtiNSWVafp00iVYgc&usqp=CAU
Toller Béla
Visszaéltek ? És ki nyitotta ki nekik a kaput ? Kezdetben ez egy raxionális és kedves dolog volt ! Oszt gyütt a fidesz !
Menőmanó
Csak a szokásos formájukat hozták. Mint amikor bevásároltak valutából, aztán Kupak beköpte, hogy államcsőd.
Cherry
Hahahhahahah ez jó és mi lesz a kormány és fidesz csőcselék visszaéléseivel??? ja hogy az más, nagyban lehet csalni, lopni, ez orbánia ...
teuton
Miert visszaeles ha, ha valaki kihasznalja a törvenyben neki nyitott lehetöseget? Mas kerdes az, hogy kinek volt annyi penze, hogy milliardikat tegyen be 5szörös kamattal (!) mint barmelyik mas europai bank fizet es ki tudott erröl, hogy van ez a lehetöseg???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.