Itthon soha nem volt komoly esély a közvetlen elnökválasztásra.

Magyarországon még soha nem volt komoly esélye a közvetlen elnökválasztásnak

Fotó: Facebook

2010 óta már a második köztársasági elnök távozik mandátumának lejárta előtt. Schmitt Pál 2012-es lemondásához plágiumügy, Novák Katalinéhoz egy pedofilt segítő tanárt felmentő kegyelmi kérvénye vezetett, amely a Fidesz 14 éves kormányzásának legnagyobb politikai válságává nőtte ki magát – áll a Telex hosszú cikkében.

A Fidesz köreiben minden bizonnyal nagy erőkkel gondolkoznak rajta, ki legyen Novák utódja. A Momentum, az MSZP, a DK és a Jobbik viszont a közvetlen államfőválasztás ötletével állt elő, Az alaptörvény-módosítását kezdeményezték, felvetve a kérdést: miért ne dönthetnének a köztársasági elnök személyéről közvetlenül a választók?

A válasz kiderül a Telex összeállításából!

Forrás: Telex.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Soha nem volt esélye ...hagyjuk ! Természetesen ez sem igaz így, ebben a formában. Alkotmányozni kellene, abból levezetve ezt az elnöki dolgot. Fordítva egy kicsit kínos, valahogyan a parlamenttel kellene neki együttműködnie, nem a kormánnyal, amelyik a parlamentnek felelős. Nem, mintha értenék hozzá, de ha most közvetlenül is választanánk egy nagyon rendes államfőt, azt is megenné ez a korrupt, hazug kormány meg az elvtelen mameluk parlament reggelire. Persze, azért csak próbáljuk meg !
kereső
Ez igy momentán nem igaz- volt egy 4 igenes, népszavazás 1989-ben- amely érvényes és eredményes volt. Annak volt az egyik kérdése-,hogy a Köztársasági Elnököt közvetlenül válassza -e az ország, vagy a parlament válassza meg.
Akkor 6 ezer szavazat- 0,15% szavazottal nyert a parlament.
Béla333
"Itthon soha nem volt komoly esély a közvetlen elnökválasztásra."

Esély hogyne lett volna, csak éppen lehetősége nem volt a választóknak, hogy közvetlenül szavazzanak egy jelöltre.
Lehet, hogy 35 éve 0,15%-dal többen szavaztak arra, hogy a Parlament válassza meg a köztársaság elnökét, de azóta az emberek többsége már megbánta, hogy ezt a lehetőséget az aljas politikusokra bízta, akik visszaéltek a rájuk bízott lehetőséggel.
Most itt az idő visszavenni ezt a lehetőséget és sok minden mást is.
Ez a politikusi garnitúra nem érdemel ennyi bizalmat, mint amennyi most van nekik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.