A politológus Szijjártó Pétert is nyíltan kritizálja.

Ágh Attila: „Az Orbán-féle bábszínházban a miniszterelnök a színházi rendező, a körülötte lévő emberek a szereplők”MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Ágh Attila politológus a hirklikk.hu-nak nyilatkozva beszélt a kormányzati szereplőkről, azonban belül is elsősorban Szijjártó Péterről. A beszélgetést azzal a kinyilatkozással kezdte, hogy:

Az Orbán-féle bábszínházban a miniszterelnök a színházi rendező, a körülötte lévő emberek a szereplők.

Majd hozzátette, kell olyan is, aki Orbán Viktornál sokkal agresszívebben zúdítja rá a partnerekre, kellemetlen dolgok tömegét. És ezt olyan cinizmussal tudja csinálni, amelyből mindig levonja azt a következtetést, hogy a világ velünk van, egyetért a mi álláspontunkkal. Ez a szerep Szijjártó Péteré. 

Szijjártó büszkén szokott arról mesélni, hogy Magyarország azon kevés államok egyike a világon, amelyek a szélrózsa és a politikai rendszerek minden irányába képesek értelmes párbeszédet folytatni. Ám ez Ágh szerint nem feltétlenül pozitívum.

A politikai elemző szerint az Orbán-rezsimben a klasszikus munkamegosztás érvényesül, a politikai elitben mindenki játszik valamilyen szerepet.

Van a rosszfiú, aki elvégzi a piszkos munkát, elviszi Orbán Viktor elől a kellemetlen szerepeket és az ütközéseket. Ez a szerep jutott Szijjártó Péternek, aki nyíltan és bátran hazudott mindig. Ellentéte volt eddig Novák Katalin, mint pozitív szereplő, aki megértő, és szögesen mást mond, mint a „rosszfiú”.

Szerinte az államfő lemondása után a rendszer most összeomlik, de ez a folyamat már a kegyelmi botrány előtt elkezdődött, hiszen a világsajtó tele van azzal, hogy a magyar miniszterelnök milyen durván viselkedett, szerepelt.

Ami csak azért meglepetés, mert eddig az agresszív válaszoló, a mindenkin áttipró magyar tank Szijjártó Péter szerepe volt. Ő volt az a bábú, aki „beleszeret” a Lavrovba, sűrűn látogatja Lukasenkót Belorussziában, aki átvesz kitüntetéseket az oroszoktól, aki minden ponton átmegy, és felvállalja a szükséges ellentmondásokat. Hozzáteszi: a szijjártói szerep 2012 óta jelen van Orbán színházában és kezdettől fogva ugyanezt az ellentmondásrendszert cipeli magával.

Véleménye szerint azóta felgyorsult a miniszterelnök hitelvesztése. Mindeközben a külügyminiszter továbbra is folytatja a piszkos munka elvégzésést – ilyen volt például az, hogy gratulált az azerbajdzsáni elnöknek.

Mindez azonban nem javít Magyarország megítélésén

– összegezte a politológus. „Egy külügyminiszter általában inkább túlságosan diplomatikusan beszél, kerüli az összeütközéseket, tompítja a problémákat. Szijjártó Péter ennek pont az ellenkezőjét játszotta. (...) Végül is elmondhatjuk: Szijjártó Péter bevonult a diplomácia történetébe, mint a legantidiplomatább külügyminiszter a XXI. században.”

Forrás: hirklikk.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
@csak úgy...: 33 év alatt a 2010-es fidesz kormány volt az egydüli, melynek minden tagja az átkosban komcsipárti volt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
Baranyi Ferenc

Tudod-e, mit teszel?
Mikor csalóra adod a voksod:
tudod-e, mit teszel?
Mikor a karvalyt hattyúnak mondod:
tudod-e mit teszel?
Mikor sugárként hódolsz a ködnek:
tudod-e mit teszel?
Mikor nem sírsz, ha másokat ölnek:
tudod-e mit teszel?
Mikor gyáván vagy színlelve tapsolsz:
tudod-e mit teszel?
Mikor botlás csak, hogy igazat szólsz:
tudod-e mit teszel?
Mikor mosolygod csak, ami sanda:
tudod-e mit teszel?
Mikor süketvak vagy készakarva:
tudod-e mit teszel?
Mikor nem hallod kételyedet meg
s nem nézed azt, mi kínos szemednek:
tudod-e mit teszel?
Ha tudod – sírig élj megvetésben.
Ha nem – megbocsát Isten.

De én nem.
Pusztai
@csak úgy...: 33 év alatt a 2010-es fidesz kormány volt az egydüli, melynek minden tagja az átkosban komcsipárti volt.
csak úgy....
@Maccska: te egy szóra sem érdemes buta pötsch!
Pálinkás Pál
@frank: mit gagyogsz bunkó..?...pár antifa eligazította a pofátokat ,giccsnácik...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.