A Nézőpont Intézet vezetője szerint Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédének legfontosabb üzenete az lehetett, hogy a kegyelmi ügyben a lemondás helyes volt és "megerősít bennünket".

Ez Orbán Viktor legfontosabb üzenete – Mráz Ágoston Sámuel szerint két értelmezési lehetőség van

Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Mráz Ágoston Sámuel a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában azt mondta:

az elmúlt napokban elbizonytalanodás volt az egész országban, különösen a jobboldali választóknál, akik szerették Novák Katalin leközönő köztársasági elnököt.

Meglátása szerint két értelmezési lehetősége van a megerősödési leírásnak. Az egyik egy erkölcsi dimenzió, hiszen aki hajlandó felelősséget vállalni, a közösségért személyes áldozatot tud hozni, erkölcsileg megerősödik.

Úgy fogalmazott:

az elmúlt napok történései "beíródnak a magyarok kollektív emlékezetébe, mérce lesz a magyar demokráciában".

A másik értelmezési lehetőség, hogy a kormánypárt az elmúlt napok defenzívája után offenzívára készül, és a gyermekvédelemben új törvénycsomagot dolgoz ki.

Kifejtette: a kormányfő hangsúlyozta, hogy az alaptörvénytől a miniszteri rendeletig mindent átvizsgálnak, és vitát kezdeményeznek a szigorításról.

A nemzeti konzultáció erre már adott felhatalmazást – mondta az elemző, hozzátéve, egészen biztos abban, hogy amikor a gyermekvédelmi szigorításról lesz szó, a baloldal már nem lesz annyira támogató, "mint ahogy az elmúlt napokban láthattuk".

Felhívta a figyelmet arra:

a gyermekvédelmi törvény már évek óta a politikai viták középpontjában áll, a magyar baloldal képviselői Brüsszelben többi között a gyermekvédelmi törvény miatt "mindent elkövetnek, hogy a Magyarországnak járó uniós források ne érkezzenek meg".

Mráz Ágoston Sámuel beszélt arról is, hogy az Európai Unióban szerveződik az új jobboldal. Orbán Viktor bejelentette csatlakozási szándékát a Giorgia Meloni olasz miniszterelnök által vezetett pártszövetséghez, amely a Fidesszel együtt száztagú frakciót alkothat – mondta.

Hozzátette: amennyiben Marine Le Pen francia elnökjelölt-aspiráns is csatlakozik a szövetséghez, a második legnagyobb ereje lehet Európának, azaz kihagyhatatlan a döntésekből.

Meglátása szerint Orbán Viktor azért beszél új jobboldalról, mert

érzékeli azt, hogy nagyon sok választópolgár az úgynevezett jobboldallal elégedetlen és valójában baloldalnak tartja. Az új jobboldal visszatér a Helmut Kohl-i német jobboldalnak, a kereszténydemokráciának az alapjaihoz, ami a nemzeti érdeket és az európai érdeket összhangba tudta hozni.

A Nézőpont Intézet vezetője az orosz-ukrán háborúra kitérve kulcskérdésnek nevezte, hogy a működésképtelen ukrán államról hogyan fog gondolkodni a Nyugat.

Kitért arra is: Orbán Viktor úgy fogalmazott, nagyon szeretnék, ha Donald Trump visszatérne az elnöki székbe, tőle várja az Egyesült Államok álláspontjának megváltoztatását, hogy ne folytatódjon Ukrajnában "az értelmetlen, fenntarthatatlan" háború.

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Kínlódik ez is hogy magyarázza a bizonyítványukat, de minél jobban kapálóznak, annál mélyebbre süllyednek az erkölcsi fertőjükbe.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
geopapa
két dolog világosan kiderült:
1. A maffia fő mozgatója emberi kapcsolatok terén az urambátyámkodás.Az a fontos, ki kéri, nem az, hogy mit is. Hogy a kérés minden meghirdetett elvünket sérti, mellékes körülmény.
2. Következőleg, elveink üres lózungok, azokat magunk sem vesszük komolyan. Ha elvsértésünk kiderül, a hibát erénnyé facsarja Orbán, és a kórus aláfest, mint most Mráz.
Vakhítűek, mi kell még a kiábránduláshoz?
Maccska
A hamarosan kiderülő ellenzéki ügyek során a magyar ellenzék vezetői bebizonyíthatják hogy gyorsabban le tudnak mondani,mint Novák.
Csizmás Kond
..neki két elmélete van...és ha lennének még vagy ötön akkor már tizenkét elmélet és lehetne...
namihami
@Maccska: 12.22: Kiderülő vagy ""kiderített"" ügyek? Mert a fideszmédia (illetve mi, adófizetők) folyamatosan az ""ilyen"" módon kiderülő bírósági itéleteket fizetjük!
Az igazságügy állandóan ezekkel a csicskamédia által ""kiderített"" ügyekkel és a kapcsolódó pénzbüntetésekkel dolgozik! Amit aztán ""reklámköltség"" címén mindjárt utal az Orbáni adminisztráció!
rücsü41
Emberek!Most Orbán Viktor beszéde következik, amit majd elmagyaráz Mráz Ágoston, aki nem egy smafu hanem csak egy Samu is!Ő tudja igazán hogy mit is akart mondani lényegében a "mi Viktorunk", ugyanis,Viktor vagy nem magyarul beszélt, vagy mi nem értettünk Viktorul.
namihami
A Samu elégedett a Viktorral!
Ki is fizeti a N(n)ézőpontját?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.