geopapa

"Az ember az ember, az állat pedig állat" – Semjén Zsolt és Bayer Zsolt könyvbemutatóján elmagyarázták, miért jó vadászni
"Őseink 99%-*a vadászott", mondja a svédtehéngyilkos, ami kis csúsztatás, mert volt aki gyűjtögetett, volt már az ősidőkben is aki eltartottként élt, a nők nagy része pedig nem vadászott, de ne ragadjunk le ezen a melléxálon. Ami lényeges: azóta történt egy és más, a hajdani vadászok 99%-a feladta barbár szokását, inkább tehenet, disznót vagy csirkét tenyészt, termel vagy szolgáltat, vagy épp politikus lett, ha levetette erkölcsi elveit. Maradt vadásznak az 1% alatti evolúciós selejt.
Márki-Zay elnézést kért a Szájer-üggyel kapcsolatos kijelentései miatt
Márki-Zay még csak némi jóakarattal nevezhető politikusnak, egy 50 ezres város első embere és miniszterelnők-jelölt, de olyan magabiztossággal nyilatkozik. mint ha mindent tudna országról és népről, jelenről és jövőről. Semmi megrettenés a feladat bonyolultságától, semmi alázat. Emlékeztet a korai Orbánra, csak ő legalább visszafogta magát, előbb került hatalomra, utána vált magabiztos autoriter kényúrrá. A szavazás tétje: akarjuk-e Orbánt Orbánabbra cserélni?
Hollik István szerint már több mint 400 ezren írták alá a Gyurcsány és Karácsonyt megállítani akaró petíciót
Bravó, a jövő évi választáson is számíthat a (már nem) FIatal (anti)DEmokraták (bűn)SZövetsége is vagy 400.000 szavazatra.
Deutsch Tamás gyorsan megmondta hogyan tovább
A szappanopera első (vagy akárhányadik) felvonása véget ért, a Néppárt fellélegezhet. Indul a következő felvonás: Orbán aukciót indít, mit ajánlanak a jobbos pártcsaládok tisztségekben és hatáskörben, s láss csodát: a legtöbbet ajánló nyer.
Földi László titkosszolgálati szakértő szerint le kellene kapcsolni az internetet
Sztem Földi László szakértőnek látszó tárgyat kellene lekapcsolni. A társadalom és a technikai haladás vidáman folyna nélküle.
Ami a nemzedéki ellentéteket illeti: a fiatalság mindig és mindenütt szükségszerűen keresi, hogy tud beilleszkedni a számára készen kapott társadalomba, megvalósítani magát, sikeres és kellemes életet élni. A baj csak annyi, hogy ez a mi felvilágosulatlan abszolutizmusnak minősíthető társadalmunkban lehetetlen. Mondhatja-e az atya fiának jó lelkiismerettel: dolgozz szorgalmasan, légy becsületes, akkor boldogulsz? Értékvesztett, szervezetlen társadalom a miénk, ahol a gazember boldogul. Ezért nem várhatjuk el ifjaink megbecsülését, mert ilyen társadalmat teremtettünk nekik, vagy hagytunk nyakukba szakadni, ami nem mentesít a felelősség alól.
Belarusz: a tüntetők kitartanak, a diktátor távozását követelik
Nyilvánvaló patthelyzet: Lukasenko fittyet hány a tüntetésekre, a külföldi bírálatok pedig inkább érvet adnak, mint ártanának. Amíg a rendőrség és katonaság támogatja, fenn tudja tartani uralmát. Az ottani ellenzéknek kell meggyőzni az erőszakszervezeteket azzal, hogy Lukasenko bizalomvesztett, helyzete csak rövid távon tartható, álljanak át.
Kásler megtiltotta a kórházaknak, hogy a koronavírus kapcsán nyilatkozzanak
Pártunk és kormányunk számára a szólásszabadság alapvető emberi jog. Most is csak azért korlátozzuk, kényszerből és kedvetlenül, mert a járvány frontvonalán dolgozó orvosok és ápolók tájékozatlan, félrevezető álhírekkel borzolják a békés állampolgári kedélyeket. Az igazság egyetlen hiteles forrása az Operatív Törzs, ennek biztosítéka, hogy azt a Még Soha Nem Hazudó Miniszterelnökünk vezeti. Áldja az Ég, kezeit csókolja a márúgyiselegetéltem nénikék-bácsikák sora. Azt már sikerült megakadályoznunk, hogy az elhunytak nevét-helyét bárki közzétegye, azt még sajnos nem, hogy a gyászoló hozzátartozók fecsegjenek, de a rendeletet már szövegezzük.
"Budapest le akarja húzni a vidéket" – hadat üzent a fővárosnak Debrecen polgármestere
A lehúzás már sikerült, legalább is a gondolkozásképesség tekintetében. Kósa lángesze új testre lelt Pappban. Szegény debreceniek, hova ikszeltetek?
Elégedettek a MÁV-val az utasok a Nézőpont Intézet szerint
A hír fele igaz: a MÁV elég szervezetlen, elég sokat késnek vonatai, elég korszerűtlenek, elég piszkosak, elég drága, elég veszteséges, elég megbízhatatlan az elektronikus rendszere.
De mi a fene az az edett?
Próbaidejét töltötte a londoni késelő
@36: Ezt a keresztényi elvet fényesen bizonyították a legkatolikusabb királyok, Ferdinánd és Izabella alattvalói, Cortez és Pizarro: a kezükre kerül őslakosokat megkeresztelték, hogy el ne kárhozzanak, majd lenyakazták őket, mindezt papi segédlettel. De te bizonyára erre is tudod az üdvözítő magyarázatot.
Török offenzíva: a Kreml önmérsékletre szólította fel a szembenálló feleket
Mérget tett a teába kis Melitta,
nagyanyó meghalt nyomban, hogy megitta.
Meg is feddette édesanyja érte:
tortát sem kapott aznap az ebédre.
Megtörte a hallgatást a Fidesz: ezt reagálták a győri polgármester szexbotrányára
A FIDESZ törvénye szerint aki Ovi kegyelméből bármilyen tisztséget elnyer, legyen az képviselő, miniszter, polgármester, iskolaigazgató, stb., területét zsákmányként kezeli, ahol anyagiakat és embert szabadon levadászhat, s ha lebukik, szégyen nélkül, agresszív kioktatással támad. Honfitárs, valójában zsákmányállat vagy. Ez a trendi, ez az új terminológia szerint a "keresztény szabadság".
Matolcsy páros lábbal beleszállt a pénzügyminiszterbe: ezt már hallottuk a 70-es években
Marolcsy kilóg a NER-ből: előállt egy versenyképességi tanulmánnyal, ami szögesen ellenkezik az udvari kegyosztással, most meg a hű szolga Misit harapja. Ideje Orbánnak leülni vele egy "baráti beszélgetésre".
Ősi inka labdajátékot lehet ismét játszani Mexikóban
Az uluma ősi mexikói labdajáték, amit szerte középamerikában is űztek a spanyol hódítás előtt. Na de az inkák kicsit odébb laktak.