A jelentés részletesen kifejti az ombudsmani vizsgálat eredményeit, amelyek a 2011-12-ben történteket térképezik fel -írta meg a 444.hu.

Balog Zoltán már 2012-ben értesült a bicskei gyermekotthon borzalmairól

Balog Zoltán református püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke beszédet mond a magyarországi és felvidéki lelkészek találkozóján, a református egyházban 2024-re meghirdetett élő ige évének megnyitóján a Groupama Arénában 2024. január 27-én. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Az alapvető jogok biztosának AJB-3091/2012. számú jelentése szerint Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, már 2012-ben kapott jelzést az ombudsmantól a bicskei gyermekotthonban történt visszaélésekről.

A 444.hu szerint az ombudsmani vizsgálat két fő pontot tárt fel:

1. „Az elmúlt években több gyermek utalt arra, hogy az igazgató szexuális tartalmú célzásokat tesz, időnként intim helyen érinti meg őket. A gyermekek valós segítséget nem kaptak, a bántalmazás gyanújáról tudomással bíró felnőttek csupán egymás között tettek kísérletet a probléma megoldására, illetve szóltak az igazgatónak, de csak az elmúlt év őszén (2011-ben) fordultak az intézmény fenntartójához. Az alapvető jogok biztosa szerint sérti a gyermekek védelemhez és gondoskodáshoz való alapjogát, hogy nem teljesült a gyermekvédelmi törvényben előírt jelzési és együttműködési kötelezettség, késedelmesen jelezték a bántalmazás gyanúját. A biztos álláspontja szerint már a gyermektől érkező első jelzést követően lehetőség lett volna arra, hogy az ügyben szakember (pszichológus, gyermekjogi képviselő, gyámi tanácsadó) járjon el.

2. „A gyermekek gyámja – az intézmény igazgatója – a nyomozás megindításakor lemondott gyámi tisztségéről, a gyámhivatal pedig gyámul az igazgatóhelyettest rendelte. Az igazgatóhelyettes hosszú évek óta munkakapcsolatban állt a gyanúsított igazgatóval, neki volt alárendelve. Így az alárendeltség miatt azonban nem volt kizárható az érdekellentét a gyermekek és a törvényes képviseletüket ellátó személy között – ami közvetlenül is veszélyeztette a gyermekek védelemhez és gondoskodáshoz fűződő jogát. A biztos álláspontja szerint az érintett gyermekek törvényes képviseletére a gyermekotthon igazgatójától független eseti gondnok kirendelése volt indokolt.”

Forrás: 444.hu

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Mocskos Balog - te pedofilügyek eltussolója vagy!
Szégyen és gyalázat! Az meg pláne, hogy egy ilyen ember püspök lehet ma orbanisztánban!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dr. prédikátor
balog fráter te mocsok pedofilmentő!!! te szemét ócska kis csótány! van bőr a pofádon az emberek , gyerekek szemébe hazudni a szószékről???!!!Takarodj a kurva anyádba !!!
Dr. Proktor
Lassan ott tartunk, hogy ha nem buzi egy pap akkor pedofil...
Ezzel jár ha az egyházak egyes vezetői szemérmesen behunyják szemeiket az ilyen jellegű cselekmények elkövetői láttán, talán pont azért mert ők is ott kezdték és talán ott folytatták!
Nanya
@KisTehen: Takarodj a zanyád picsájába ,te görény !
Nanya
@simmering73: Há' persze ! Féregpüspök .
Nanya
Ne lássam többé a villanyszámlást ,ha ez a zatya maga is nem pedofil .
A KISTEHÉN MEG BOLSI GECI,MINT A GAZDÁJA !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.